Це однокімнатна в ЖК «Чайка» під Києвом. Тут жувить Саша, Катя, Варя і пес Хем. Власники кажуть, що витратили на проект небагато грошей, але при цьому хотіли зробити небанальний інтер’єр. Всю реалізацію довірили дизайнеру Володимиру Вештаку.

Фото:

Володимир Герасімов

Дизайн:

Студія дизайну Object No

Місто:

Київ

Площа:

45 м2

Кімнати:

1 (студія)

Висота стель:

2,7 м

Поверх:

8

«Найбільшою проблемою в організації кухні було те, що більшість забудовників переконані, що кухня це таке приміщення, де жодної естетики бути не повинно, тому через всю стіну була величезна газова труба та котел, які встановили так, аби крім нього на найдовшій в кухні стіні нічого не помістилось. Довелось котел сунути на 50 см, та отримувати купу дозволів на це все», – пояснює дизайнер.

Кухонні шафи виготовили з чорного ДСП, а стільницю, виклали з плитки, яка перетікає в стіну. Це, на думку творців інтер’єру, зручно і бюджетно.

Керамічну раковину дизайнери випадково знайшли в Італії, і везли на Смарті з Мілана прямо до житлового комплексу.

Простір намагалися використати максимально ощадно – кухонний стіл перетікає в робочий. Його виготовили з березової фанери. Під столом вмонтували будку для собаки Хемінгуея. Будку Object No робили на замовлення так, щоб зберегти стилістику квартири.

Підлога в усій квартирі була зроблена з сибірської модрини.

Все освітлення в квартирі зі стандартних лінійних led-ламп. Лампи, які висять над столом – Object No.

Для зручності та практичності стіну при вході виклали керамічною плиткою. Зліва на спеціальному кріпленні розмістили велосипеди.

Ліжко робили на замовлення. Оскільки спальня виявилась найхолоднішим місцем у квартирі, в саме ліжко вмонтували спеціальну батарею з регулятором температури.

Стеля в квартирі була на диво рівна, каже дизайнер. Її планували залишити власного бетонного кольору і текстури, лише покривши прозорим захисним лаком. Але після побаченого мама Каті розплакалася. Довелось пофарбувати стелю білою фарбою.

Справа при вході розмістили шафу, яка виконує функцію перегородки між вітальнею та спальнею. Диван придбали в IKEA.

У ванні використовували плитку таку ж як і на кухні та в коридорі, тільки більшу за розміром. На змішувачах не економили, поставили німецького виробника – Hansgrohe.

Двері у ванну виготовили з водостійкої березової фанери та покрили товстим шаром лаку.