The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Багатожонство за суспільною згодою — як укладають полігамні шлюби в Азербайджані

Громадське

Габіль на навчанні у Мінську познайомився зі студенткою Оленою і до закінчення інституту пара вирішила одружитися. Рідні не прийняли наречену хлопця і знайшли йому жінку «зі своїх». Хлопця хитрістю одружили, але Олена врешті-решт дізналась правду про іншу дружину коханого. Історія полігамного шлюбу в наш час.

 ЧИТАТИ

Боляче треба. БДСМ, Емоції та емпатія

Charitum

Киянка, яка називає себе Леді Ілюзія, про ігри з рибальськими гачками та цв’яхами і про те, як шукати собі БДСМ-партнера та не розчаруватись.

 ЧИТАТИ

«Ми два роки сподівалися знайти рідних живими». Фотоісторія про трагедію в Кармадонській ущелині

Сноб

20 вересня 2002 року в Північній Осетії сталася катастрофа. За кілька хвилин льодовик Колка перекроїв ландшафт і сотні людських доль. Під масою льоду, каменів і бруду опинилися похованими 128 осіб, в тому числі знімальна група режисера Сергія Бодрова. Два роки тривала пошукова операція, яка об'єднала десятки добровольців і родичів зниклих безвісти. За цей час ті, хто приїхав брати участь в операції стали однією сім'єю. Видання публікує фотопроект Аліси Гокоєвої і розповідає історію цих людей.

 ЧИТАТИ

Що таке овербукінг і як його уникнути

The Village

Цієї весни американська авіакомпанія United Airlines потрапила в скандал. Причиною стало відео, на якому видно, як пасажира грубо випроваджують з літака, щоб звільнити місце для співробітника компанії. Така неприємна ситуація — один з видів овербукінга. Чому авіакомпанії продають більше квитків, ніж вміщує літак, і як не опинитися за бортом.

 ЧИТАТИ

Ігор Тарнопольський: «Поки не трапляється гола дупа, ніхто не хоче ні в чому розбиратися»

Karabas Live

Продюсер Джамали розповідає про закулісні хроніки «Євробачення», чому замість Леді Гаги виступила Руслана, та хто несе відповідальність за інцидент з голими сідницями.

 ЧИТАТИ

Кіра Муратова: «Я тішу себе надією, що буду подобатися не всім, але завжди»

Platfor.ma

Інтерв’ю з режисеркою про Тарантіно, Літвінову, кітч та артхаус.

 ЧИТАТИ

Кристоф Ґальфар: «Всесвіт на долоні»

The Village Україна

Популяризатор науки, учень та співавтор книг Стівена Гокінга про те, як розуміти Всесвіт. «Всесвіт на долоні» отримав схвальні відгуки The New York Times, Wall Street Journal, The Spectator. У книжці зібрано все, що знає людство про Всесвіт на даний момент. І все це з використанням всього лише однієї формули.

 ЧИТАТИ

Ілюстрації

ЄВГЕН величев