The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Кирил Іванов, СБПЧ: «Наші пісні про те, що можна перемогти все, навіть себе»

Comma

Вони влаштовували концерт у лісі для дитячого табору, співали для одного слухача, перетворювали сцену на квартиру. Їх «по-дитячому та по-дорослому пронизливі тексти» ні з чим не сплутаєш. Соліст СБПЧ про натхнення від побуту, неіснуючі спогади та веселі пісні про кінець світу.

 ЧИТАТИ

Їдемо у Францію: 19 причин закохатися не в Париж

Inspired

Історія про те, як дві подруги проїхали берег Франції з Півночі на Південь. А ще зненавиділи круасани, стали експертами з сирів і проїхали автостопом 2500 км. Ночували в наметі, у місцевих фермерів, у дорогих готелях і навіть у каравані. Вони розповідають, як полюбили Францію і – овва! – не за Париж.

 ЧИТАТИ

«Наче розривається міхур, жаба з великою пащею»: рідня організаторів слухає треки Стрічки

Platfor.ma

Бабусі, матері, батьки і сестри організаторів фестивалю електронної музики Strichka слухають треки, які звучатимуть на події. Одна мама питає, чому в плейлисті немає румунського техно, інша – хоче приїхати на відкриття. «Спочатку так сумно, але хочеться танцювати», – каже шестикласниця Янушка.

 ЧИТАТИ

«Я живу в будинку Наркомюсту»

The Village

Як це – мешкати у Будинку працівників Народного Комісаріату юстиції УСРР? Вікна тут виходять лише на сонячні сторони і жодним чином не на північ. Будівля повністю ігнорує лінію забудови вулиці. У дворі є сад. Центральний під’їзд має вихід на вулицю, а інші – ні. Тому люди часто не обходять, а просто стрибають з парапету вниз. І багато інших історій від мешканця Юхима

 ЧИТАТИ

Анастасія Примович: «Найголовніше — це мотивація»

The Ukrainians

Гарвард – МВА в Оксфордській школі бізнесі – британський офіс Microsoft. Анастасія розповідає про роботу-мрії, відмінності між американською та європейською освітами, та чому бути вмотивованим – це багато працювати.

 ЧИТАТИ

Люди, які пережили теракт

The Village

Історії людей, які пережили «Норд-Ост», захоплення заручників, вибух у житловому будинку, теракти в метро та аеропорту. Вони розповіли, як перенесли смерть близьких, відновлювали здоров’я, намагалися знайти розраду в релігії, будували кар’єру – і не зламалися.

 ЧИТАТИ

Михайло Козирєв про Євробачення, Джамалу, провальне інтерв’ю з Дейвом Гааном і телеканал «Дождь»

Українська Правда. Життя

Михайло Козирєв розповів чому з іронією ставиться до Євробачення, як аудиторія «Дождя» сприймає українську музику та найпровальніше інтерв’ю в житті – з солістом Depeche Mode.

 ЧИТАТИ