The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Аріанна Хаффінгтон: вигоряння нас вбиває, а технології цьому сприяють

AIN.UA

Чому не варто говорити на роботі про те, що ви мало спите. Як «вигорання» стало ознакою поганого кризис-менеджера. Наскільки деструктивною є наша любов до гаджетів та про що шкодують трудоголіки, коли організм каже «досить» - у колонці засновниці The Huffington Post Аріанна Хаффінгтон.

 ЧИТАТИ

Життя в Америці очима рабів

Arzamas

У 1936-1938 роках американські письменники на замовлення уряду записали інтерв'ю з колишніми рабами. Вони розповідають про побої, весілля, полювання на єнота та відсутність права на навчання. «Якщо бачили, що ми вчимося читати і писати, нам відрубували руку». Arzamas публікує уривки розмов з колишніми рабами, які зберігаються в Бібліотеці Конгресу США.

 ЧИТАТИ

Щоденник бортінженера Міжнародної космічної станції

Esquire

44-річна американка Сандра Магнус провела на навколоземній орбіті 133 дня. Вона розповідає про те, як спати, вдягатись, ходити в туалет в космосі.

«Вранці я прокидаюся і вилажу зі спального мішка, який прив'язаний до стінки». «На Землі працює гравітація, завдяки якій все і падає вниз, в унітаз. А тепер уявіть, що виходить, якщо гравітації немає».

 ЧИТАТИ

Чому правило 10 000 годин не працює?

BBC Україна

Оглядач BBC розвінчує популярну теорію про 10 000 годин практики, які начебто дозволяють досягти майстерності в будь-якій справі. «З наукової точки зору, 10 000 годин – це не точна цифра, а метафора для «наполегливої праці протягом довгого часу».

 ЧИТАТИ

Подорож по місцях, яких немає

34travel

Мандрівник з Києва обрав для себе незвичайний тип подорожей – він відвідує невизнані держави і постконфліктні регіони. За багато років Паші вдалося побувати в Косово, Північному Кіпрі, Придністров'і, Західному березі річки Йордан, Нагірному Карабасі і Секторі Газа. На що схоже життя в невизнаних країнах, що між ними спільного і як місцеві ставляться до приїжджих.

 ЧИТАТИ

Закордону ми допоможемо: українка про міжнародне волонтерство і те, чому ним варто займатися

Platfor.ma

Як українцям брати участь в корисних європейських ініціативах, і чому це варто робити?

Вікторія Грівіна розповідає про те, як поїхала волонтерити у Великобританію і що з цього вийшло.

 ЧИТАТИ

«Чому я користуюся підземкою»

The Village Україна

Маркетолог, фотограф, бариста і травесті-діва розповідають про переваги громадського транспорту, звички та улюблені станції метро.

«Буває, зустрічаєш в метро свого знайомого, якого 5 років не бачив і розумієш, що зараз буде цей незручний момент: «Привіт! Як справи?». І ти думаєш, про що зараз говорити? А ще ж шум навколо і треба кричати на вухо. І хочеться зробити вигляд, що у віконечку все так красиво, хоча там просто тунель, і реклама одразу ж стає така цікавою»? – розповідає бариста Наталя.

 ЧИТАТИ