The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Як молодому артисту опинитися на сцені великого фесту — 5 порад програмного директора Sziget

Comma

Програмний директор Sziget Марк Бона розповідає про відбір артистів для одного з найбільших фестивалів Європи. Як експортувати музику на Захід? Чи важлива кількість переглядів на YouTube? Як заявити про себе і не накликати гнів організаторів?

 Читати

«Мій дід був есесівцем». «А мій загинув в Освенцімі». Історія кохання нащадків ката і жертви

CULTURE.PL

Минуле покоління може передати нащадкам підсвідомий страх, депресії та фобії. І важливо не замовчувати проблему, а шукати відповіді в історії свого роду. Текст про потребу знати про своє походженя і вміння прощати на основі розповідей подружньої пари Ґабі й Уве фон Зельтман.

 ЧИТАТИ

На власному досвіді: життя у комунальній квартирі у центрі Києва

БЖ

В радянській комуналці на Франка живе дизайнер, фотограф, кілька журналістів і кіт Гашик. Сюди ж рік тому переїхав письменник, мандрівник та керівник проекту Ukraїner Богдан Логвиненко. Про аскетичне життя, галасливі вечірки і один штопор на 14 людей.

 ЧИТАТИ

Бюджет фестивальщика. Sziget Festival

Karabas Live

Готуй сани влітку, а навесні — недоторканний запас грошей на літній фестиваль. Журналісти підрахували, скільки грошей брати в Угорщину на Sziget цього року.

 ЧИТАТИ

Жили Були

Такие Дела

Проект в рамках Дня безпритульної людини. П'ять реальних історій про людей, які опинились на вулиці. Рома носить великі окуляри, читає фентезі і Солженіцина. Ліля тікає від чоловіка, який її б'є. Есма десять років живе на вулицях Москви, бо не хоче буты тягарем для родичів.

 ЧИТАТИ

Ден Сенор і Сол Сінґер. Країна стартапів

Уривок з книги − поетапної інструкції з досягнення власного українського економічного дива на прикладі Ізраїлю, що вийшла у видавництві Yakaboo Publishing. Стартапером може бути кожен, головне – ідея, мотивація і спокійне ставлення як до успіху, так і до невдачі.

 ЧИТАТИ

У своєму роді: як знайти власних пращурів і що зараз з генеалогією в Україні

Platfor.ma

Онлайн-архіви, генеалогічні компанії та анализ ДНК — де шукати власних пращурів та як у цьому допомагають сучасні технології.

 ЧИТАТИ

Як визначити якість статті, не читаючи її

Нетология

Читати чи не читати — ось в чому питання. Стокова фотографія, слова-табу у заголовку, погана верстка та інші ознаки неякісного контенту, на який не варто витрачати час.

 ЧИТАТИ

«У киян немає запиту на якісний транспорт»

The Village Україна

Кияни витрачають на пересування по місту не 45 хвилин, а більше 1 години на день. А невдовзі середній показник може зрости до 1,5 години. Чому план покращення міського транспорту є, а змін немає пояснює транспортний експерт Дмитро Беcпалов.

 ЧИТАТИ