Команда The Village Україна запускає подкаст «Вулиця Степана Бандери». Це подкаст про історію України й запитання, які ще більше актуалізувалися після повномасштабного вторгнення РФ.

«Після 24 лютого ми всі, здається, інакше почали сприймати історію. Частково тому, що ми самі зараз живемо в історичні часи, частково тому, що Росія використовує історію (радше маніпуляцію історією) як виправдання війни проти України. Тому ми вирішили створити подкаст, який би популярно й водночас без прикрас розповідав про головні запитання в українській історії», – коментує головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк.

«Хто я» – основне запитання в житті кожної людини. Але війна підкинула нам нове запитання: «Які дрібниці визначають мене як українця чи українку?» Для когось це українська мова, вишиванка, пісня «Ой у лузі червона калина», для інших – борщ і вареники, екосумка з прапором України чи чохол із колосками пшениці на телефоні. Так чи так усе це для того, щоб показати собі й усьому світу, що бути українцем – це про сміливість, волю й нескореність.

У подкасті «Вулиця Степана Бандери» розкажемо, як творилися наша історія й ідентичність упродовж століть. Поговоримо про креативних українців, які боролися за незалежну Україну й українську мову. Спробуємо з’ясувати, чи потрібні нам історичні знання, щоб знайти себе як націю й «горіти надзвичайним світлом» на міжнародній арені.

Голосом проєкту «Вулиця Степана Бандери» став популяризатор української мови Андрій Шимановський, а редакторкою – Мар’яна Байдак (старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України).

Перший епізод подкасту вийде у вівторок, 20 вересня, він буде присвячений борцю за незалежність України В’ячеславу Чорноволу.

Підписуйся на подкаст:

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі