The Village Україна запускає другий сезон подкастів. Він стартує 16 жовтня. Шоу будуть доступні на Apple Подкастах, SoundCloud, Google Подкастах і Spotify.

Усі подкасти будуть виходити один раз на два тижні.

Анонси та повідомлення про випуски будуть публікуватися в телеграм-каналі «Міністерство подкастів України».

«Я вірю в те, що подкасти – новий чорний. Для The Village Україна це спосіб дати нашим читачам ще більше цінності та ще персональніший контакт. Навколо проєктів, які ми вже запустили («Простими словами» та «Сексуальний подкаст»), утворюються цілі спільноти. Тому подкасти лишаються нашим пріоритетним напрямом. Кожного нового сезону я хотів би експериментувати, працювати з новими форматами та кидати собі нові виклики. Я щасливий долучити до нашої команди «міністра культури» Нарімана Алієва та «керівника пожежної станції» Олександра Михеда»Андрій Баштовий, головний редактор The Village Україна.

Другий сезон буде складатися з трьох шоу. Ось вони:

«Простими словами»

Подкаст про психологію «Простими словами» повертається з другим сезоном. Його ведучими залишаться Марк Лівін та Ілля Полудьонний. Фокус другого сезону – захисні механізми психіки.

«Завдяки першому сезону ми побачили великий запит на підтримку від нашої аудиторії. Навколо подкасту сформувалася велика спільнота людей, яка з моменту завершення першого сезону не дозволяла цьому шоу випасти з топу чартів Apple Подкасти, і постійно запитувала нас: «Коли ви повернетесь?». Ми скучили за теплим спілкуванням зі слухачами й на другий сезон підготували багато цікавого», – Марк Лівін.

Перший епізод вийде 16 жовтня.

«Мінкультпривіт»

Подкаст українського режисера Нарімана Алієва відтепер буде виходити на платформах The Village Україна. Це розмовний формат – Наріман говорить із гостями в неформальній атмосфері про культуру, кіно, книжки.

«Для мене цей подкаст – можливість вийти на пряму комунікацію з людьми, яких цікавить, як українське кіно, так і українська культура. Хотілося додати до інформаційного поля щирих, неформальних розмов, де в гостей є можливість бути собою та говорю про те, що їх турбує», – Наріман Алієв.

Перший епізод другого сезону вийде 20 жовтня.

«Станція 451»

Це новий подкаст The Village Україна про книжки та літературу. Його автор і ведучий – письменник Олександр Михед. Він має допомагати людям свідоміше обирати книжки та читати їх більш якісно.

«Очевидно, назва подкасту – «Станція 451» – це відсилання до роману Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом». Мені уявляється пожежна станція, де книжки рятують від спалення й забуття. Станція, де ми намагаємося пояснити, чому ті або інші книжки варто врятувати від вогнища й мерехтіння.

«Станція 451» про історії. Історії про книжки. Історії про пригоди думок. Історії про життя письменників. І спроба силою слова надати хоча б якогось порядку цьому хаосу довкола. І моя глибока мрія – щоразу створювати емоційне переживання, перепроживання досвідів занурення в нові світи», – Олександр Михед.

Перший епізод подкасту вийде 22 жовтня.

Обкладинка: Альбіна Колесніченко