Кажуть, щастя – це вибір. І що кожного дня саме ми обираємо, як реагувати на невдачі, критику й несподівану зливу посеред сонячного дня.

«Рання Чашка» – аудіопроєкт від The Village Україна та бренда кави JACOBS. Це 5 ранкових маніфестів від п’яти героїв, кожен із яких знайшов свій спосіб боротьби із труднощами та джерело щоденного натхнення.

Разом із брендом кави JACOBS ми склали тест, який має зайвий раз нагадати – не забувайте цінувати кожен день. Механіка тесту простадоповнюйте цитати, й наприкінці ми розкажемо про вас трішки більше.

1. Цитата для розігріву: «Можна багато зробити для щастя іншого, якщо…»?

чесно обговорювати свої бажання та почуття!

знати, яка його\її улюблена кава

детально вивчити профіль у соцмережах

Цікавий факт: навіть найближчі люди не вміють читати наші думки та вгадувати бажання. Тому не соромтеся відверто говорити про те, чого вам хочеться. Слухайте, як цей принцип допомагає будувати партнерські стосунки рестораторам Дмитру й Олені Борисовим.

2. А як би ви продовжили цю цитату: «Вірте, що ніколи не пізно…»?

розпочати, спитати, пробачити

навчитися перевертати млинці

пройти курси та стати айтішником

Іноді ми забуваємо, що вік – це капітал, а не тягар. І ніколи не пізно змінити професію, відпустити старі образи чи ризикнути із власною справою. Слухайте більше про переваги усвідомленого дорослішання від директорки благодійного фонду Ольги Руднєвої.

3. І до професійних питань. Що скажете на це: «Щоб отримувати задоволення від роботи, вам…»?

не потрібно знати про неї все

треба знайти офіс біля дому

варто вивчити основні офісні меми

А ще зовсім не соромно визнавати, коли ви в чомусь не експерт. Окрім іншого, такий чесний підхід знімає зайву напругу та робочу тривожність. Слухайте більше про здоровий підхід до власної «начитаності» від бібліотекарки Альони Іванової.

4. Якби ми вас запитали: «На кожній роботі ви повинні отримувати…»?

і гроші, і задоволення

нових друзів

негативний фідбек

Будь-яка праця заслуговує на оплату. Навіть зроблена «через дружбу» робота – це робота. Слухайте більше порад із робочої етики для молодих музикантів (і не тільки) в маніфесті артиста Дмитра Шурова.

5. З погляду психології не існує «поганих» емоцій. Тоді як би ви продовжили речення: «Сумнівайтеся, щоб…»?

не ухвалювати хибних рішень

не замовити піцу з ананасами

ніяк не продовжу, сумніви це не ок!

Сумніви можна використовувати собі на користь. Це ваш час, аби зрозуміти, чого ви хочете насправді. Як і чому сумнівів треба вчитися – слухайте в маніфесті письменника Марка Лівіна.

6. А тепер перевіримо ваше ставлення до матеріального. Завершіть вислів: «Не бійтеся користуватися речами на повну…»

і не бійтеся отримувати задоволення від процесу!

якщо у вас є гроші на ремонт

або ними скористається хтось інший

Речі – це просто речі. Наприклад, книжки створені для того, щоб писати нотатки на полях і загортати кутики сторінок. Усі ці тріщинки – лише ознака справді цікавої книги. Слухайте більше про те, як отримувати задоволення від читання, в маніфесті бібліотекарки Альони Іванової.

7. А що для вас: «Щастя не в тому, щоб битися головою об стіну та заробити струс мозку. Щастя – …»?

в самому пошуку щастя

відповідати очікуванням інших

нічого не знаю про щастя, але головне це кондиціонер у літню спеку!

Іноді навіть сам шлях важливіший за мету, до якої ми йдемо. На цьому шляху ми щось виграємо, десь помиляємося, надихаємося, зустрічаємо нові ранки та нові виклики. Більше про пошуки щастя та свого призначення слухайте в маніфесті артиста Дмитра Шурова.

8. І наостанок про справді важливе. Ваш погляд про момент «тут і зараз»: «Відкладіть справи та просто…»

випийте улюбленої кави!

розважте себе в ТікТок

швиденько повертайтеся знову до справ!

«Тут і зараз» – це про здатність зупинятися та прислухатися до себе. Як я зараз почуваюся? Чого хочу? Можливо, це ранкова чашка кави, вимкнений телефон і нова книжка. Якщо ж заповнювати вільні хвилини соцмережами та вічною роботою – за всім цим важко почути себе.

Аби побачити результат,
потрібно відповісти на всі запитання тесту

Людина-усвідомленість

Здається, ви дуже близько підійшли до життя «тут і зараз» і все частіше дивитеся на світ, а не в екран смартфона. Пишаємося!

Адепт стендапу

Помітили, що на більшість запитань у вас жартівливі відповіді? :) Ми теж любимо іронію та гумор, але іноді за цим фасадом ховається страх справжніх емоцій. Не бійтеся відкриватися світу.

Раціо-чемпіон

Кожен момент треба проводити з користю, а усвідомленість – час на вітер? У нас для вас одне застереження – не закривайтеся від емоцій за роботою та «важливими» справами. Пам’ятайте, щастя – в самому пошуку щастя.

Слухати історії героїв

Кава як спосіб побути в моменті

Філософія «тут і зараз», або ж життя в моменті – це річ, до якої варто прагнути. Але для цього варто тренувати м’яз усвідомленості щодня. Це не так і складно! Наприклад, розпочніть свій ранок із чашки улюбленої кави. Але цього разу приготуйте її, не поспішаючи, насолоджуйтеся процесом: як засипаєте гранули розчинної або щойно змеленої кави, як додаєте води, як простір наповнюється ароматом. І ось готова запашна чашка ранкової кави – зверніть увагу на її текстуру, смак та аромат. Перетворіть процес заварювання кави на ритуал життя в моменті

Матеріал підготовлено за підтримки