На жаль, ми самі не знаємо, як проживати кожен день усвідомлено, наповнено та з усмішкою на обличчі. Але ми не припиняємо пошуків. Тому разом із брендом кави Jacobs створили проєкт «Рання чашка», куди запросили п’ятьох дуже різних героїв поділитися своїми життєвими порадами й висновками. Кожну історію ми перетворили на аудіотрек, який триває не довше 10 хвилин – як ідеальний саундтрек вашого ранку.

Ось 5 порад про кар’єру, дорослішання, задоволення та фінанси від сім’ї рестораторів Борисових, письменника Марка Лівіна, музиканта Дмитра Шурова, бібліотекарки Альони Іванової та директорки благодійного фонду Ольги Руднєвої.

порада 1

Ставте себе на перше місце. Навіть якщо у вас семеро дітей

порада 1

Ставте себе на перше місце. Навіть якщо у вас семеро дітей

Ресторатори Олена та Дмитро Борисови

«У нас ніколи не стояло питання про те, хто з нас головний у сім’ї, в кожного є своя роль. Ми – різні та рівні. І в цьому сутність нашого партнерства. На першому місці в нас ми самі, тільки потім діти, рідні та бізнес. Наші діти – результат нашої любові, однак вони – окремі особистості, бажання, потреби та погляди яких ми поважаємо. Вони – не центр нашого життя».

Слухайте, як балансувати між сім’єю та роботою

порада 2

Не бійтеся залишатися наодинці – цінуйте цей час

порада 2

Не бійтеся залишатися наодинці – цінуйте цей час

Директорка благодійного фонду Ольга Руднєва

«Одного дня ви зрозумієте – це найкращі й найважливіші моменти вашого життя. Але й не бійтеся бути частиною натовпу. Іноді натовпу під силу зробити те, що неможливо наодинці. Не бійтеся бути частиною чогось великою, але намагайтеся в цьому великому не загубити себе».

порада 3

Сумнівайтеся, аби не ухвалювати хибних рішень

порада 3

Сумнівайтеся, аби не ухвалювати хибних рішень

Письменник Марк Лівін

«Я ніколи не бачив, як вагаються в моїй сім’ї. Чомусь не було так заведено. Я точно не фанат проєктування паралельних світів у стилі: «А що було б, якби…?». Це завжди фантазія про шкодування. Але що, якби моя мама мала би трохи менше сивини у волоссі завдяки більш щасливому життю, тому що батьки навчили її вагатися правильно, дослухаючись у такий спосіб до себе?»

порада 4

Не соромтеся завжди просити оплату за свою роботу

порада 4

Не соромтеся завжди просити оплату за свою роботу

Музикант Дмитро Шуров

«Пам’ятайте, на кожній роботі ви повинні отримувати й гроші, і задоволення. Так, навіть на найкориснішому для людства проєкті, на найпрестижнішій роботі, навіть коли допомагаєте друзям. Це елементарний закон обміну енергією».

порада 5

Читайте, що подобається, а не що «корисно». Головне – читайте

порада 5

Читайте, що подобається, а не що «корисно». Головне – читайте

Бібліотекарка Альона Іванова

«Кажуть, що всі ці детективи, фентезі та любовні романи не йдуть в «інтелектуальну заліковку» читача. А ось інтелектуальний читач «преміумкласу» лускає, як горішки, великі закордонні романи та лауреатів світових премій. Насправді це таке щастя, що є література для відпочинку розуму, гаяння часу, виховання смаку та для відпустки. Та хоч би й література гілті плежер».

Слухати всі епізоди «Ранньої Чашки»

Матеріал підготовлено за підтримки