Харківська Школа Архітектури запускає весняний семестр для всіх, хто хоче спробувати себе у професіях архітектора й урбаніста. На курсі нададуть як теоретичні знання, так і практичні навички для майбутніх архітекторів, а також допоможуть із власними проєктами та створенням портфоліо. А 11 квітня в Києві ХША проведе День відкритих дверей у Bursa Hotel Kyiv.

The Village Україна разом із Харківською Школою Архітектури розповідають про навчання на весняному семестрі та День відкритих дверей у ХША. Історію розповідаємо в межах серії «Нові архітектори». Раніше ми вже розібралися, які є навчальні програми нового сезону ХША, як у Харкові з’явилася сучасна школа архітектури та як Нульовий рік у ХША допомагає зрозуміти себе та місто.

Що таке весняний семестр?

Весняний семестр – це серія підготовчих курсів у сферах архітектури й урбанізму. За словами команди школи, на курсах студенти отримають базові практичні навички архітектора й урбаніста. Серед тьюторів програми: архітекторка-урбаністка Олександра Нарижна, архітектурна дослідниця та фотографка Марго Дідченко, сучасний митець Костянтин Зоркін та інші.

Чого навчаться студенти під час занять?

  • Просторовому малюнку, композиції, скетчингу, фотографуванню, макетуванню та кресленню
  • Погляду на місто й соціум як на невіддільну складову архітектури
  • Формуванню власних поглядів, умінню їх зображати, описувати та доносити різними методами, умінню оформляти, структурувати власні роботи та презентувати їх перед аудиторією
  • Брати участь у виставках, дискусіях і рев’ю

Для кого створили цей курс?

  • Для абітурієнтів, які планують вступати на програму бакалавра ХША чи інші заклади вищої освіти
  • Для школярів і всіх охочих, хто цікавиться архітектурою, хоче здобути необхідні навички та спробувати себе у професії
  • Для студентів архітектурних, мистецьких і технічних спеціальностей, які хочуть поглибити знання чи змінити свою професійну сферу

З чого складається семестр?

1

Інтенсив «Архітектура»

2

Інтенсив «Урбанізм»

3

Курс «Портфоліо»

4

Шість додаткових лекцій з архітектури й урбанізму

Коли: 22–28 березня, щодня з 10:00 до 18:00

Вартість: 10 000 гривень (студенти, які проходять весняний семестр, отримують знижку)

Oнлайн

На інтенсиві «Архітектура» студенти дізнаються про професію архітектора та принципи його роботи. За словами команди, на курсі учні навчаться досліджувати місто та розумітися в його майбутніх можливостях і перспективах, а також отримають практичні навички. Для цього тьютори поєднають теоретичні та проєктні блоки під час занять.

Інтенсив триватиме сім повних днів. За цей час тьютори проведуть шість лекцій на такі теми: архітектура, скетчинг, дослідження, графіка, макетування, малюнок, критика. У кінці кожен студент представить свій архітектурний мініпроєкт із власними дослідженням і зображеннями й отримає сертифікат про проходження курсу.

Також під час інтенсиву для студентів проведуть онлайн-екскурсію в макетній майстерні й офісі архітектурного бюро Drozdov&Partners.

зареєструватися

Коли: 3–8 травня, щодня з 11:00 до 18:00

Вартість: 10 000 гривень (студенти, які проходять весняний семестр, отримують знижку)

Oфлайн у ХША

Харків, вул. Конторська, 5

Цей швидкий і місткий курс з урбанізму допоможе дізнатися більше про професію урбаніста, а також про базові теорії та виклики міст. Під час нього студенти розбиратимуться в тому, як влаштована професія. Інтенсив проводитимуть у форматі воркшопів і роботі з ділянкою міста. Він охоплюватиме урбаністичне, соціологічне та візуальне дослідження території.

Курс створили на базі теоретичної основи та практичних навичок, що знадобляться на старті професії. У програмі поєднали такі напрями: урбанізм і макетування, фотографія та графіка, соціологія та графіка, а також експозиція та рев’ю. У кінці інтенсиву студенти зможуть узяти участь у проєкті й отримають сертифікат про проходження курсу.

зареєструватися

Коли: 24 квітня – 20 травня, раз на тиждень з 18:00 до 21:00

Вартість: 3 500 гривень (студенти, які проходять весняний семестр, отримують знижку)

Oнлайн

Студенти курсу «Портфоліо» у ХША зможуть разом із командою професіоналів структурувати набутий досвід у вигляді портфоліо. Курс створили для всіх охочих вступити до ХША, а також для тих, хто планує вступ до архітектурних ВНЗ за кордоном.

Навички складання портфоліо є базовими для архітектора. Тому на курсі розкажуть, як презентувати себе й на що звернути особливу увагу. А також навчать критично ставитися до власних проєктів, презентувати різноманітний досвід графічною мовою й у вигляді тексту, а ще верстати та друкувати. У програму входять такі напрями: концепція, інвентаризація, фотографія, тексти та верстка.

зареєструватися

Шість додаткових лекцій

На лекціях студенти отримають теоретичну базу з архітектури й урбанізму. А також разом із тьюторами Магістратури, Бакалаврату та Нульового року ХША поговорять про:

  • роль соціології в архітектурі
  • уміння та навички архітектора з написання текстів
  • професійну літературу для архітекторів
  • питання екології в архітектурній та урбаністичній сферах

Матеріал підготовлено за підтримки