В Україні запустили низку платформ, де зібрані вакансії для українців, які змушені були залишити свій дім через війну.

Jobs For Ukraine

На сайті Jobs For Ukraine вже розміщено близько 1700 вакансій в різних сферах. Зокрема, є пропозиції від Skyscanner, Eurowings, Bolt, Hive та інших компаній.

Роботодавці здебільшого пропонують підтримку під час переїзду: візовий супровід, дорожні витрати, розміщення на початковому етапі та різні бонуси.

Також компанії гарантують швидкий розгляд резюме  люди, які постраждали від війни, зможуть отримати зворотний зв'язок у найкоротший термін.

Серед вакансій є пропозиції віддаленої роботи та варіанти для україномовних кандидатів.

Jooble

Сайт із пошуку роботи Jooble, що працює в 71 країні світу, створив ресурс для працевлаштування евакуйованих українців в країнах Західної Європи.

На сайті Jooble можна знайти перелік документів, які необхідні для працевлаштування, і вакансії, на які готові взяти українців у Польщі, Угорщині, Словаччині, Румунії, Чехії, Молдові та Німеччині.

Команда Jooble збирається поповнювати сайт вакансіями і в інших країнах, що прихистили українців. Інформація про вакансії оновлюється щоденно.

UA Talents

Підприємці Іван Кичатий та Нікіта Оверчик разом із найбільшою в Європі технологічною спільнотою для мігрантів 2hearts запустили платформу UA Talents. 

Серед партнерів ініціативи – Meta (Facebook), Bolt, Axel Springer Verlag, Zalando, StepStone.

На старті сервісу були доступні 5000 вакансій.

JOB for Ukrainians

Telegram-канал JOB for Ukrainians створили блогери та підприємці Аліса Ілієва та Кирило Сулига.

На каналі можна знайти віддалену роботу і роботу за кордоном. Серед пропозицій – вакансії для шевців, пекарів, механіків, кур'єрів, дизайнерів, IT-фахівців, продюсерів, адміністраторів, працівників складу, менеджерів тощо.

Також публікують посилання на інші платформи для пошуку роботи у конкретних країнах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі