У рубриці «Посилання» The Village Україна розповідає про сервіси, сайти, сторінки, телеграм-канали та блоги, варті вашої уваги.

«Демон Кирило» – це чат-бот у Telegram. Він допомагає правильно налаштувати віддалену роботу під час карантину. Завдяки підказкам і путівнику, бот роздає поради щодо правил онлайн-комунікації, сервісів для спілкування з командою, а також щодо відпочинку, спорту чи правильного облаштування робочого столу. «Демон Кирило» підлаштовується відповідно до спеціальності користувача та його інтересів. Наприклад, шукає навчальні онлайн-курси для економістів чи маркетологів.

Бот буде корисним для тих, хто з початком карантину перейшов на віддалену роботу та не встиг правильно налаштувати робочі процеси онлайн або відчуває, що працює недостатньо ефективно.


Дарина Даниленко

співзасновниця «Демона Кирила»

Ми створили «Демона Кирила» на початку карантину разом із моїм колегою Микитою Підгайним. Разом із ним ми працюємо віддалено, тому у нас давно налаштовані бізнес-процеси та комунікація онлайн. Тож нам хотілося поділитися цим досвідом із людьми, які поки не звикли працювати вдома.

Демон – це багатозначне слово. Ним називають процеси у Linux та pipe.bot, які виконуються у фоновому режимі (слідкують за курсами валют, генерують рахунки тощо). А в давніх міфологіях демони були помічниками – до них зверталися по допомогу.

«Демон Кирило» розповідає, як бути ефективним під час карантину. Наприклад, розкаже, як правильно облаштувати робоче місце, як правильно відпочивати або які курси за вашою спеціальністю можна переглянути у вільний час.

Кожна порада Демона – це наш досвід налаштування роботи онлайн. Ми розділили сценарій на три частини: організація онлайн-роботи, облаштування робочого місця і відпочинок.

У першій частині Демон радить конкретні інструменти для комунікації в команді, створення бази знань, тайм-менеджменту. У другій ми ділимося основними ритуалами, які допомагають не відволікатися від задач і концентруватися на роботі. У третій – розповідаємо, як краще висипатися, займатися спортом і сексом.

Бот працює як маленьке медіа. Ми добре розуміємо, кому з підписників що цікаво. А якщо чогось не знаємо, то можемо легко уточнити. В залежності від відповідей, ми надсилаємо корисний контент або пропонуємо інші мінісервіси. Наприклад, люди, які пройшли сценарій про спорт – отримали змогу підписатися на нагадування про тренування. А люди, які пройшли облаштовування свого простору – отримали поради стосовно організації робочого столу.


Викликати демона можна тут