У 2019 році ми відвідували всі важливі лекції та зустрічі в місті та поза ним. Слухали Сергія Жадана та Павла Ар’є у Брюсселі, ізраїльського історика Ювала Харарі в «Парковому», Яну Метьолкіну з «Орел і Решка» у Bazilik, а також спікерів у Kyiv Academy of Media Arts – Василя Гроголя, Валерію Жильову, Ольгу Харлан і Дениса Іванова. Зібрали лекції 2019 року, які ви могли пропустити.

Коучка Алла Клименко та психотерапевт Ілля Полудьонний – про щастя і натхнення

«Коли людина приймає себе щиро, цінує та любить, у неї з’являється багато енергії»: другий сезон серії зустрічей Inspiration not dead почали з розмови з психотерапевтом Іллею Полудьонний та коучкою Аллою Клименко. Говорили про натхнення як спосіб життя, розбирали його на складові та з’ясовували, чи варто гнатися за щастям.

Сергій Жадан і Павло Ар’є – про мистецтво, війну та Революцію Гідності

Письменник Сергій Жадан і драматург Павло Ар’є взяли участь у публічній дискусії «П’ять років Революції гідності» на фестивалі «Українська весна», що відбувся в травні у Брюсселі. Говорили про творчість Жадана та Ар’є, фільм «Дике поле» за романом Сергія, війну на Донбасі та еміграцію.

читати

Про що говорили на конференції «НЕКАКТУС» від Banda

Креативна агенція Banda у червні влаштувала конференцію «НЕКАКТУС». Не анонсуючи програми заходу та почавши підготовку за два місяці, вони розпродали всі 2 500 квитків. На конференції співзасновники агентства Павло Вржещ, Ярослав Сердюк, Єгор Петров розповіли про те, якою повинна бути реклама, чому креатив коштує стільки, на скільки ви самі себе оцінюєте, та чому треба мати ворога і навчитися «не вміти».

 читати

Історик Ювал Ной Харарі – про те, що чекає на людство

«Природний відбір буде замінено розумним задумом»: ізраїльський історик Ювал Ной Харарі у вересні вперше відвідав Україну і виступив із публічною лекцією на форумі Facing The Future. Харарі – автор бестселерів «Homo Deus», «Sapiens. Історія людства від минулого до майбутнього» та «21 урок для ХХI століття». На лекції він розповів, чому гени не впливають на історію та що буде з людиною за 200 років.

Станіслав Грещишин та Анастасія Буковська – про команду мрії

Станіслав Грещишин, який разом з Уляною Супрун реформував Міністерство охорони здоров’я, та генеральна продюсерка Family Production Анастасія Буковська розмовляли на жовтневій зустрічі Inspiration not dead. Говорили про те, як зібрати круту команду й навчити її працювати. А також про мотивацію і комунікацію з колегами.

 читати

Ната Жижченко і Євген Філатов – про те, як з’явилась Onuka

Гурт Onuka – сольний проєкт Нати Жижченко, яка до цього була солісткою електронного гурту Tomato Jaws. Над проєктом разом з Натою працює Євген Філатов – композитор, саундпродюсер і аранжувальник. На лекції у Kyiv Academy of Media Arts в листопаді музиканти розповідали про те, як з’явився та розвивався проєкт, як за допомогою музики порушувати соціальні проблеми й привернути увагу до Чорнобильської аварії та забруднення довкілля.

 читати

Марк Лівін, Андрій Баштовий та Микола Балабан – про те, як запускали The Village Україна

Редакція The Village Україна почала публічну роботу 22 березня 2017 року. Вперше за два роки співзасновники медіа Микола Балабан, Марк Лівін і Андрій Баштовий розповіли, як відбувався запуск та чому люди – головне в тому, що є на The Villagе Україна.