Як із нічого вигадати щось нове? На додаток, щоби ваш задум мав фізичне втілення та був корисним людям? Можливо, навіть утамовував біль чи рятував життя?

Ігор Рашевський за освітою фармацевт. Йому 26 років, з яких 4 він працює старшим хіміком у R&D-департаменті фармкомпанії «Дарниця». Ігоря можна назвати справжнім винахідником – він підбирає компоненти, тестує й випробовує ліки, які потім опиняються в наших аптеках.

Разом із компанією «Дарниця» ми поспілкувалися з Ігорем про його роботу, особливості буднів хіміка, про те, що було б із людством без R&D-фахівців. Усі відповіді на запитання Ігор розділив на рівні складності – зрозуміє навіть школяр.

Ігор Рашевський

старший хімік відділу R&D фармкомпанії «Дарниця»

За винахідниками майбутнє. Вони ставлять під сумнів наявні рішення, експериментують і змушують світ рухатися вперед.

R&D-відділ у компанії «Дарниця» – це центр інновацій, де процеси схожі на ІТ-компанію, де працює близько 80 співробітників, середній вік яких – 30 років.

Саме вони створюють ліки проти хвороб серця, нервової системи, а також знеболювальні й багато інших препаратів у рідкій формі та в таблетках. На сьогодні «‎Дарниця» завершила 8 досліджень біоеквівалентності у клінічних центрах Європейського Союзу.

Фармкомпанія виробляє понад 280 препаратів, що імпортують 16 країн світу. Щобільше, компанії довіряють 75% українців – за результатами репутаційного аудиту від Reputation Institute у 2019 році.

Матеріал підготовлено за підтримки