Захисний бар’єр шкіри оберігає нас від впливу агресивних чинників довкілля та не пропускає в організм бактерії, алергени й інші патогени. Саме тому так важливо підібрати правильний, делікатний догляд, що буде підтримувати здорове функціонування шкіри. Допомогти в цьому може косметика з керамідами, які сприяють відновленню та зміцненню її захисного бар’єра.

Уже рік в Україні офіційно представлений бренд дерматокосметики CeraVe. Розроблені спільно з дерматологами США, продукти бренда містять у складі три важливі для шкіри кераміди, які сприяють відновленню й укріпленню її природного захисного бар’єра.

The Village Україна спільно з брендом дерматокосметики CeraVe розповідають, що таке захисний бар’єр шкіри та як його відновити й підтримувати з допомогою косметики з керамідами.

Навіщо шкірі захисний бар’єр?

Шкіра – найбільший орган тіла. Вона складається з трьох шарів: епідерми, дерми та підшкірно-жирової клітковини. Невіддільною частиною епідермісу є захисний гідроліпідний бар’єр – особлива плівка, що захищає організм від потрапляння алергенів, забруднень, ультрафіолетового випромінювання й інших подразників.

Руйнування захисного бар’єра шкіри може стати причиною зневоднення, чутливості та появи ознак старіння. Крім того, від його пошкодження можуть з’явитися такі захворювання: псоріаз, акне, екзема, розацеа й інші.

Що руйнує захисний бар’єр шкіри?

Виділяють декілька причин пошкодження захисного бар’єра шкіри. На нього можуть негативно впливати зовнішні чинники, як-от вітер, ультрафіолет і різкі перепади температур. Окрім того, захисний бар’єр слабшає з віком через втрату вологи всередині клітин шкіри. Це призводить до появи зморщок і тонких ліній. Ще однією причиною руйнування захисного бар’єра може стати генетична схильність.

Іноді ми самі погіршуємо ситуацію, оскільки використовуємо засоби, що містять прості спирти та штучні ароматизатори. Вони руйнують гідроліпідну мантію шкіри, й це призводить до порушення її захисної функції. Спочатку шкіра виглядає більш матовою, але за декілька годин сальні залози починають ще активніше виробляти себум, аби відновити ліпідний шар.

Як урятувати шкіру від пошкоджень?

Щоб захисний бар’єр був цілісним, потрібно дотримуватися простих правил:

  • уникайте засобів для очищення шкіри, що містять у складі агресивні ПАР. Вони можуть порушити ліпідний шар і спричинити її зневоднення чи подразнення;
  • зволожуйте не лише шкіру обличчя, а й усе тіло;
  • наносьте сонцезахисний засіб на всі відкриті ділянки шкіри в будь-яку пору року;
  • не нехтуйте рукавицями в морозяну погоду;
  • надягайте захисні рукавички під час використання агресивних мийних засобів;
  • використовуйте доглядові засоби з керамідами.

Що таке кераміди та яка їхня функція?

Роговий шар епідермісу складається з відмерлих клітин кератиноцитів і ліпідного міжклітинного матриксу, що відповідає за цілісність шкірного бар’єра, його пластичність та еластичність. Приблизно 50% усіх ліпідів рогового шару складають кераміди. Саме вони допомагають шкірі зберігати вологу та відповідають за процеси регенерації клітин. Втрата керамідів може призвести до порушення захисної функції шкіри.

Де знайти кераміди?

Бренд дерматокосметики CeraVe пропонує доглядові засоби, які містять у складі комплекс із трьох керамідів, які ідентичні власним керамідам шкіри людини. Вони забезпечують відновлювальний ефект для захисного бар’єра шкіри. Унікальна технологія MVE у складі доглядових засобів дозволяє поступово вивільняти активні інгредієнти, щоб забезпечити шкірі тривале зволоження та захист.

Продукти бренда CeraVe не лише ефективні, а й зручні для користування. Ви можете обрати маленькі об’єми для однієї людини або ж великі, якщо плануєте користуватися всією родиною. Засоби від CeraVe не містять барвників і віддушок, а також підходять як для жінок, так і для чоловіків. Продукти бренда можна придбати в аптеках України й онлайн на сайтах: Rozetka, Make Up, Parfums та інших.

Що тримати під рукою: косметика з керамідами

Інтенсивний очищувальний гель для нормальної та жирної шкіри обличчя і тіла

Ціна – 245 гривень

ПРИДБАТИ

Очищувальна зволожувальна емульсія CeraVe для нормальної та сухої шкіри обличчя і тіла 

Ціна – 235 гривень

ПРИДБАТИ

Міцелярна зволожувальна вода CeraVe для всіх типів шкіри обличчя

Ціна – 284 гривні

ПРИДБАТИ

Зволожувальний крем CeraVe для сухої шкіри обличчя і тіла

Ціна – 294 гривні

ПРИДБАТИ

Зволожувальне молочко CeraVe для сухої шкіри обличчя і тіла

Ціна – 294 гривні

ПРИДБАТИ

Зволожувальний денний крем CeraVe для нормальної та сухої шкіри обличчя із SPF25

Ціна – 343 гривні

ПРИДБАТИ

Зволожувальний нічний крем CeraVe для нормальної та сухої шкіри обличчя

Ціна – 343 гривні

ПРИДБАТИ

Відновлювальний Крем CeraVe для всіх типів шкіри навколо очей

Ціна – 264 гривні

ПРИДБАТИ

Відновлювальний крем CeraVe для дуже сухої та грубої шкіри рук

Ціна – 176 гривень

ПРИДБАТИ

Матеріал підготовлено за підтримки