«Стишити зайве» це нова інстаграм-маска від The Village Україна й Teva, яку створили для людей, що страждають на мігрень. Під час запису відео маска приглушує звуки та зменшує яскравість екрану. Так вона мінімізує контакт користувача з поширеними тригерами нападів мігрені – шумом і мерехтливими зображеннями.

Запустили маску до Міжнародного дня боротьби з мігренню, який відзначають 12 вересня. 

Згідно з дослідженнями, у світі від мігрені страждає понад 10% людей. Мігрень – це хронічне неврологічне захворювання, що характеризується нападами пульсівного, часто одностороннього головного болю, що може супроводжуватися непереносністю світла та звуків, нудотою, блюванням і шкірною аллодинією – болем у відповідь на подразнення, яке в нормі не викликає такої реакції.

Дослідження InSites Consulting «Teva Beyond Migraine: The Real You Research» показало, що під час нападу мігрені 70% респондентів відзначають зниження активності, а 30% надають перевагу постільному режиму, що змушує їх ізолюватися від світу. У цей час людям із мігренню потрібен режим, відсутність тригерів і розуміння від оточення.

При цьому 46% людей змушені приховувати, що в них є мігрень. Причин для цього багато, одна з них – суспільство не сприймає це захворювання серйозно. У цьому впевнені 86% респондентів.

Своєю чергою інстаграм-маска «Стишити зайве» має на меті поширити інформацію про проблему мігрені та тригери, яких варто уникати. Якщо ви страждаєте на мігрень і не хочете раптово випадати із соціального життя – скористайтеся маскою. Вона допоможе сповістити навколишніх про ваш стан й потребу у відпочинку – без ризику спровокувати напад мігрені.

Якщо у вас немає мігрені – скористайтеся маскою, щоб допомогти розповсюдити інформацію про захворювання. Поділіться маскою з тими, кому вона може бути корисною.

Спробувати маску

Інформаційний матеріал підготовлений редакцією. Інформація про знак для товарів і послуг Teva («Тева») – на правах спонсорства. За деталями звертайтеся до: ТОВ «Тева Україна» за адресою: 01042, Київ, проспект П.Тичини, 1в, 9 пов., +380 44 594 70 80, NPS-UA-00148

Матеріал підготовлено за підтримки Teva