«Сучасна українська література: з чого почати?» – це безкоштовна офлайн-лекція письменника Олександра Михеда за мотивами подкасту «Станція 451» від The Village Україна та Zagoriy Foundation. Її проведуть 26 серпня в Києві. Реєстрацію відкриють 19 серпня на Facebook-сторінці події.

«Станція 451»  це літературний подкаст від The Village Україна, у якому письменник Олександр Михед розповідає про долі письменників і їхніх книжок. Другий сезон подкасту присвячений українській літературі та створюється спільно з батьком письменника, професійним літературознавцем Павлом Михедом. 

«Другий сезон подкасту «Станція 451» здебільшого розповідає про класичну українську літературу, і моєю мотивацією було спонукати все нових читачів усвідомлено відкривати для себе неймовірність нашої літератури. Ця офлайн-зустріч для тих, хто хотів би спробувати зрозуміти витоки української сучасної літератури», – говорить Олександр Михед про ідею лекції.

На лекції письменник разом зі слухачами шукатиме відповіді на питання: 

  •  з чого починається сучасна українська література?
  • якими були перші книжки авторів, котрих вважаємо сучасними класиками?
  •  без яких палких дискусій неможливо уявити українські літературні 90-ті?
  • чи можна прослідкувати зміну трендів у сучасній українській літературі?

А ще на лекції ви спробуєте скласти перелік 10 книжок, без яких не уявити 30 років незалежної України.

На події також виступить Євгенія Мазуренко, директорка Zagoriy Foundation. Після частини Q&A вона подарує мерч від Zagoriy Foundation за активність і краще питання лекторові.

КОЛИ: 26 серпня, 18:30

ДЕ: вулиця Ярославів Вал, 15

Слідкувати за оновленнями

Zagoriy Foundation — родинний фонд Великих Історій, заснований у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями. Фонд на довготривалій основі підтримує важливі для українського суспільства ініціативи та бере участь у заходах, які спрямовані на популяризацію благодійної діяльності. Місією фонду є розвиток культури благодійності. У цьому напрямі фонд системно впроваджує сталі проєкти й окремі активності. Фонд виступає внутрішнім донором і підтримує проєкти, що служать місії, а також мають просвітницький елемент та об’єднують навколо вирішення суспільних викликів.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ ZAGORIY FOUNDATION І THE VILLAGE УКРАЇНА