За результатами досліджень компанії Madanes, 72% українців не знають про можливість застрахуватися від раку, а 63% – що онкологія є винятком зі стандартних базових пакетів і страхування її не покриває. Також згідно з останніми даними Національного реєстру онкохворих, у середньому в Україні щорічно фіксується 137 300 нових випадків захворювань на рак.

Проте завчасна турбота про своє здоров’я може мати позитивні наслідки в майбутньому. Через відсутність культури щорічного обстеження в лікаря людина дізнається про рак на третій або четвертій стадіях. У таких випадках середня вартість лікування може становити 500 000 гривень в Україні та 50 000 доларів за кордоном. 30% летальних випадків від онкології стаються саме через нестачу грошей на лікування у хворого, а не через невиліковність діагнозу. Тож варто щорічно проходити дослідження в лікарнях на новоутворення, а також завчасно оформлювати страхування від онкологічних захворювань. Програми страхування дозволять завчасно подбати про значну частину непередбачених витрат на лікування.

The Village Україна разом зі страховою компанією «Країна» розповідає про те, як працює страхування від онкозахворювань та як його оформити.

Що таке програма «Захист без кордонів»?

У квітні 2020 року страхова компанія «Країна» запровадила програму страхування від онкологічних захворювань – «Захист без кордонів». Це один із перших продуктів в Україні, який забезпечує покриття діагностики та лікування онкологічних захворювань, кардіохірургію, нейрохірургію, а також трансплантацію у профільних медичних закладах за кордоном і в Україні.

Поліс передбачає перелік послуг, який дозволить вирішити як грошові, так і організаційні питання в разі захворювання. Цей продукт страхова компанія «Країна» запустила спільно з ізраїльською страховою компанією Madanes, яка вузько спеціалізується на медичному страхуванні.

Як працює страхування від онкозахворювань?

За програмою страхова компанія покриває не тільки лікування, але й непрямі витрати, такі як проживання, переліт, харчування, а також займається повною організацією лікування й шукає провідні вузькоспеціалізовані клініки для конкретного діагнозу. Найкращі закордонні спеціалісти проводять експертизу медичної документації, розробляють індивідуальний план лікування та здійснюють персональний супровід пацієнта.

Що робити у випадку підозри на онкологію?

У випадку підозри на онкологію необхідно:

  1. Повідомити страхову компанію про поставлений діагноз, який покривається програмою
  2. Надати медичну документацію й результати досліджень, які проаналізують міжнародні фахівці та дадуть рекомендації
  3. Обрати закордонну клініку, лікування в якій оплачує страхова компанія

Які пакети страхування можна обрати?

Сума покриття становить від 1,5 мільйонів гривень до 500 000 доларів, залежно від обраного пакета. Страхувальний поліс можна оформити онлайн і за необхідності оплачувати його частинами.

Зараз є 3 різновиди пакетів:

  • «Україна». Покриття до 1,5 мільйонів гривень і лікування в найкращих українських клініках. Середня вартість – 3599 гривень.
  • «Україна розширена». Залежно від випадку лікування: як в Україні, так і за кордоном у міжнародних лікарів, покриття – 3 мільйони гривень. Середня вартість – 4113 гривень.
  • «Міжнародна». Покриття 500 000 доларів і лікування в найкращих міжнародних клініках. Програма також сплачує кардіохірургію, нейрохірургію і трансплантацію, за умови, що клієнт обрав ці опції. Середня вартість – 21 738 гривень.

Які випадки захворювань уже траплялися за рік існування послуги?

Зазвичай у нових програмах страхування, перший страховий випадок є показовим і демонструє, наскільки налагоджена система організації медичних послуг. 23 червня 2020 року одному із клієнтів компанії поставили діагноз – хронічний ідіопатичний мієлофіброз. Оскільки він мав поліс «Міжнародний», що передбачає лікування за кордоном, за 15 днів йому підібрали клініку. Уже 8 липня клієнт надав згоду на лікування в турецькій клініці «Anadolu». За п’ять днів підготували всі необхідні документи для лікування. А 17 липня клієнт уже перебував у стаціонарі.

«Раніше вважалося, що рак – це невиліковна хвороба, але все змінюється. Відомі зірки, як Кайлі Міноуг, Анджеліна Джолі, Роберт де Ніро та багато інших довели власним прикладом, що подолати онкозахворювання цілком можливо. У кожного з них свій шлях подолання хвороби, але 100% об’єднує одне – великі грошові витрати на боротьбу з онкозахворюванням. Страхування – це застережливий засіб, який надає зручність і вигідне обслуговування та впевненість, що навіть якщо захворієш, то не будеш виснажливо шукати способи лікування, найкращих лікарів і грошей на них»,

Раїса Атаманенко

директорка з розвитку особистих видів страхування СК «Країна».

Оформити страхування

Матеріал підготовлено за підтримки