12 грудня громадська організація «Беззайве» проведе три безкоштовні онлайн-дискусії «Кінець епохи безвідповідальності». На них екоактивісти, власники бізнесу, політики та інвестори обговорять, як перейти на стійкі бізнес-моделі, що робити з виробничими відходами, чому ековідповідальність – новий тренд та як ним користуватися.

12 грудня громадська організація «Беззайве» проведе серію онлайн-дискусій 

У межах івенту проведуть три дискусії:

1. Як бізнесу стати ековідповідальним?

Інвестори розкажуть, які екологічні бізнеси та стартапи найбільш перспективні, можуть розраховувати на фінансування та швидкий розвиток у майбутньому. Представники бізнесу поділяться своїм досвідом переходу до стійких бізнес-моделей і створення екологічних товарів і послуг. А засновниця першої української zero waste-компанії Ozero Анна Понікарчук і координаторка ЦУМ зі сталого розвитку Соня Набока дадуть поради підприємцям щодо мінімізації відходів.

Спікери: засновниця компанії Ozero Анна Понікарчук; венчурний партнер фонду TAVentures Ігор Перція; голова наглядової ради групи компаній «Ефективні інвестиції» та співзасновник «Українського інституту майбутнього» Ігор Ліскі; голова правління «Мережі Глобального Договору ООН» в Україні Тетяна Сахарук; координаторка ЦУМ зі сталого розвитку та авторка telegram-каналу Sonique talks Соня Набока.

2. Що бізнесу та споживачам робити з відходами?

Експерти розкажуть про інноваційні способи боротьби з відходами, успішні українські й закордонні підходи та розробки, а також подискутують про те, хто має відповідати за перероблення сміття – виробники чи споживачі.

Спікери: засновник компанії Biobin Артем Миргородський та експерт «Українського інституту майбутнього» з питань поводження з відходами Олександр Лимар; народна депутатка України та заступниця голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом у Верховній Раді, експертка з екології Марія Мезенцева; народна депутатка України та членкиня Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко.

3. ЯК ТРЕНД НА ЕКОВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ вПЛИВАЄ НА МОДУ В УКРАЇНІ?

Дизайнери та блогери обговорять вплив тренду на екологічність на українську модну індустрію та розкажуть, з чого варто почати виробникам одягу в боротьбі за чисте довкілля. Також дизайнери поділяться своїм досвідом зі створення екологічної продукції й пояснять, чому вони розвивають стійку моду в Україні.

Спікери: голова департаменту комунікацій і sustainability-відділу Ukrainian Fashion Week Дар’я Марусик; засновниці консалтингової агенції у сфері моди Frame Ольга Цареградська та Катерина Мар’яш; дизайнерка одягу, засновниця платформи стійкої моди Sustainable Fashion Pad та організації «Беззайве» Яна Червінська; партнерка напряму Sustainable Consulting в Ozero Олеся Вершигора.

Яна Червінська

На івенті також презентують книжку про відповідальне споживання «Кінець епохи потре*блядства» від «Українського інституту майбутнього». Половину коштів з її продажу виділять на перший міський компостер, що встановлять у центрі Києва.

«Український бізнес відстає від світових «зелених» трендів. І поки ми не доб’ємося від нього ековідповідальності, уся наша турбота про довкілля – сортування сміття, економія води, відмова від пластику тощо – буде малоефективною. Тому ми вирішили зібрати представників бізнесу та екоактивістів на дискусії. Будемо говорити, як українським бізнесменам стати на «зелений» шлях», – засновниця «Беззайве» Яна Червінська.

хочу на дискусію

«Беззайве» – це платформа свідомого споживання, яка влаштовує круглі столи з експертами різних індустрій і конференції на тему циркулярної економіки. А також освітні програми, спецпроєкти із пресою та лідерами думок із метою об’єднання свідомої спільноти.


Матеріал підготовлено за підтримки «Беззайве»