Американські коледжі та університети всесвітньо відомі високою якістю освіти, адже країна інвестує у вищу освіту найбільше коштів. Крім того, більшість лауреатів Нобелівської премії навчалися та проводили свої дослідження саме у США. Наразі понад 1 мільйон іноземних студентів і майже 2000 українців отримують вищу освіту в Сполучених Штатах. Причини, з яких вони обрали Америку, та історії свого успіху студенти з України розповідають на YouTube-каналі EducationUSA.

The Village Україна разом з
EducationUSA розповідають про безкоштовну онлайн-виставку навчальних програм у США й про те, чому її варто відвідати абітурієнтам та їхнім батькам.

Що буде на виставці та як узяти в ній участь?

Американські коледжі та університети знайомлять українських абітурієнтів зі своїми закладами освіти восени на виставці вищої освіти у США. Цього року виставку проведуть в онлайн-форматі 31 жовтня та нададуть можливість відвідати семінари й поставити запитання щодо вступу у США. Участь у заході безкоштовна, головне – зареєструватися.

На виставці представлять 21 заклад вищої освіти США, Посольство США в Україні, стипендійні програми імені Фулбрайта та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, Американський дім у Києві, Американські Ради з міжнародної освіти та мережу EducationUSA. Віртуальний формат надасть можливість взаємодіяти майбутнім вступникам та їхнім батькам із представниками закладів освіти. Усі представники відповідатимуть на питання в чатах і надаватимуть учасникам доступ до електронних матеріалів щодо вступних вимог, програм навчання та стипендій. Крім того, учасники виставки зможуть подивитися відео з американських кампусів або навіть відвідати віртуальний тур.

З чого складатиметься подія?

Під час виставки учасники зможуть поспілкуватися з представниками американських університетів і програм, а також відвідати семінари, щоб більше дізнатися про особливості вступу в заклади освіти США. Теми семінарів торкнуться питань вступу на бакалаврські, магістерські та докторські програми. Абітурієнти та їхні батьки також більше дізнаються про те, як обрати професію та спеціальність для навчання за кордоном. Під час семінарів також розкажуть про можливості отримання фінансової допомоги для навчання у США, а досвідчені представники приймальних комісій нададуть поради щодо написання успішного есе для вступу.

Виставка від EducationUSA триватиме з 15:00 до 21:00

15:00 – відкриття виставки.
15:30–16:00 – про вступ на бакалаврські програми у США.
16:15–16:45 – про вступ на магістерські та докторські програми у США.
17:00–17:30 – лекція «Як обрати професію та спеціальність для навчання в США?»
18:30–19:00 – про підготовку до вступу разом з EducationUSA Academy.
19:15–19:45 – про фінансування освіти у США.
20:00–20:30 – про написання мотиваційних листів та есе для вступу.
21:00 – закриття виставки.

Також о 17:45–18:15 проведуть паралельну сесію, під час якої абітурієнти можуть обрати цікавий для себе професійний напрям і дізнатися більше про креативні спеціальності та освіту в США, а також магістратуру з права або вільні науки в університетах США.

На які запитання відповідатимуть?

Виставку вищої освіти у США створили, щоб дозволити майбутнім абітурієнтам та їхнім батькам детально дізнатися про особливості американської системи вищої освіти. Тут не тільки розкажуть про особливості вступу та навчання, а й нададуть можливість більше дізнатися про життя студентів у США та особисто поставити запитання представникам американських коледжів та університетів.

Чи варто готуватися до виставки?

Найкраще приходити на виставку заздалегідь підготовленим – так вам легше буде сприймати інформацію та обирати головне для себе або своєї дитини.

По-перше, ознайомтеся із системою вищої освіти у США на
сайті EducationUSA в Україні або під час безкоштовної презентації, яку проведуть 29 жовтня о 17:00.

По-друге, дослідіть заклади вищої освіти США, які представлять на виставці. Зайдіть на їхні сайти та поцікавтеся вимогами до вступників, навчальними програмами, позакласними активностями та досягненнями випускників. Це допоможе сформулювати чіткіші запитання, на які вам нададуть відповідь представники університетів уже під час заходу. Доречне питання допоможе справити хороше перше враження на члена приймальної комісії та стане запорукою успішного вступу.

Що робити, якщо в мене виникли додаткові запитання?

На будь-які питання під час і після виставки вам нададуть відповіді радниці EducationUSA. Майбутні вступники можуть звернутися за безкоштовною індивідуальною консультацією, а також відвідати онлайн-заходи центру чи групові програми підготовки до вступу в США.

EducationUSA – це мережа Державного департаменту США, що об’єднує понад 435 інформаційно-консультативних центрів для іноземних студентів більш ніж у 175 країнах. В Україні центр EducationUSA розташований у Києві, а інформацію про навчання у США надають центри «Вікно в Америку», які є в кожній області.

EducationUSA надає майбутнім студентам точну, повну та актуальну інформацію про можливості навчання в акредитованих вищих навчальних закладах Сполучених Штатів Америки. Усі послуги EducationUSA в Україні безкоштовні, адже центр працює за підтримки Посольства США в Україні.

Зареєструватися на виставку

Матеріал підготовлено за підтримки