Літні фотографії зазвичай виходять особливо атмосферними – змазані кадри з друзями на пікніку, фото з моря з незнайомим чоловіком на фоні, примружені від сонця очі. Аби фото виходили не тільки атмосферними, а і якісними, варто дотримуватися кількох простих, але важливих правил.

The Village Україна разом з офіційними реселлерами Apple в Україні розповідає, як створити ідеальні кадри під час відпустки.

 Почніть із референсів

Не знаєте, з чого почати та яким має бути «той самий кадр» – зберіть референси. У цьому допоможе Pinterest, де можна відразу шукати тематичні кадри: романтичний пікнік на пляжі, лісова фотосесія, сніданок на терасі – і так до нескінченності. У референсах звертайте увагу на локації, пози, образ моделі, кольори та деталі в кадрі. І не забудьте зберігати фото, які вам сподобалися, на окремій тематичній дошці.

 Дивіться ширше 

У нових локаціях усе здається особливо красивим і фотогенічним. Проте не завжди є можливість підійти близько до об’єкта та вмістити в кадр усі деталі. Для таких випадків смартфон iPhone 11 Pro має систему трьох камер: ширококутну, надширококутну та телефото. Ширококутна камера охоплює всі деталі, навіть із великої відстані. А телефото має оптичний зум, тому камера фокусується на тваринах і людях, навіть із великої відстані роблячи їх центром світлини.

 Фокусуйтеся на людях

Режим «Портрет» дає різкий фокус на об’єкті, розмиваючи фон. Тому, коли робите фон із таким ефектом, зверніть особливу увагу на освітлення, щоб розмиття не виглядало штучним. Крім того, в iPhone 11 Pro портретний режим спрацьовує навіть із відстані витягнутої руки – тепер не потрібно відходити від об’єкта, аби отримати ефект розмиття.

 Згадайте правила композиції

Жоден фотоапарат і світло під час «золотої години» не допоможе зробити ідеальні фото, якщо ви завалили горизонт і не помітили чоловіка на фоні. Щоб зіпсованих кадрів було менше, пам’ятайте про кілька важливих порад.

  • Не завалюйте горизонт. Орієнтуйтеся на лінії у функції «Сітка».
  • Не «обрізайте» частини тіла. Якщо фото до поясу, то на ньому не має бути ніг, а якщо в повний зріст, то пам’ятайте про голову й волосся.
  • Людина не має зливатися з фоном. Якщо робите фото на фоні великого об’єкта, відійдіть від нього трохи далі. Той, кого ви фотографуєте, має рухатися разом із вами.
  • Уникайте зайвих деталей у кадрі. Так ви врятуєте фото від зайвих маніпуляцій з обрізанням (що знижує якість світлини).
  • Плануйте зйомку в перші кілька годин після сходу сонця або за кілька годин до його заходу.
  • Робіть багато кадрів, з різних ракурсів і в різних позах.
  • Не забувайте, що фотограф відкидає тінь: контролюйте, щоб вона не потрапила в кадр.

 Фотографуйте так, як бачите

Здається, усі хоч раз в житті мріяли про те, щоб камера охоплювала краєвиди так, як роблять це наші очі. Цю функцію додали до iPhone 11 Pro. Надширококутна камера моделі вміщує майже все, що бачить людина, завдяки великому куту огляду в 120°.

 Контролюйте світло

Також зверніть увагу на покращену функцію Smart HDR, яка особливо актуальна для зйомок у сонячну погоду або під час сходу й заходу сонця. Легкий алгоритм налаштування балансу між світлом і тінями не спотворює природні кольори.

 Уповільнюйтеся зі «Слоу-мо»

Функція «Слоу-мо» вже давно є в різних моделях iPhone, проте в iPhone 11 Pro вона стала доступною для фронтальної камери. Вмикайте «Слоу-мо» та створюйте відео, де ви біжите полем серед квітів або робите бризки в морі. Особливо уважно обирайте фон під час зйомки в режимі «Слоу-мо». А ще не забувайте, що кожне фото й відео – це, у першу чергу, спогади, тому іноді дозвольте собі розслабитися, трохи завалити горизонт і разом із друзями зняти веселе уповільнене селфі-«слоуфі».

 Для довгих історій – «Таймлапс»

Режим «Таймлапс» на iPhone 11 Pro пришвидшено відтворює повільні процеси. Наприклад, якщо ви вирішили записати на відео схід або захід сонця, спробуйте цю функцію камери. Не забудьте зафіксувати телефон у нерухомому положенні – так відео вийде якісним.

 Робіть кадри вночі

А ще iPhone 11 Pro автоматично вмикає «Нічний режим» і самостійно заміряє експозицію кадру. При цьому ви також можете контролювати її через інтерфейс камери.


Придбати офіційний iPhone 11 Pro можна з вигодою в 5000 гривень. Звертайтеся в мережі авторизованих реселлерів Apple:


Матеріал підготовлено за підтримки Asbis