На початку літа PlayStation презентували нову консоль та анонсували релізи ігор 2020 року для PlayStation 5.

Крім іншого, 19 червня – реліз другої частини гри The Last of Us. До сценарію про підлітків і постапокаліпсис автори додали лінію глибоких взаємостосунків й інші соціальні теми. The Last of Us Part II, а ще Ghost of Tsushima, Marvel’s Iron Man VR – виходять ексклюзивно на PS.

The Village Україна спільно з PlayStation підготували огляди п’яти головних ігрових релізів найближчих місяців, а також зібрали інформацію про всі бонуси на передзамовлення.

 The Last of Us Part II 

Продовження культової гри 2013 року The Last of Us від американської студії Naughty Dog, яка свого часу подарувала гравцям серію Uncharted.

Сюжет: Герої гриЕллі та Джоел. П’ять років вони подорожували через охоплену епідемією Америку, аж поки не осіли у Джексоні, штат Вайомінг. Попри постійну загрозу нападу заражених, герої оселилися у квітучій громаді. Вони живуть серед тих людей, які вижили в умовах постапокаліпсису, але втратили сенс життя. Одного разу жорстокі події руйнують цей спокій. Еллі знову полишає життя нормального підлітка й вирушає в дорогу через усю країну, щоб відновити справедливість.

Дата релізу: 19 червня 2020 року

Замовлення гри:

• Стандартне видання: 1 899 гривень

• Цифрове розширене видання: 2 199 гривень

 Ghost of Tsushima 

Самурайський екшн від студії Sucker Punch Productions, яка розробляє сюжетні ігри-бойовики й прославилася супергеройською серією inFamous і трилогією про єнота-крадія Слая.

Сюжет: У кінці XIII століття розгорнулася масштабна кампанія із завоювання Сходу. Монгольська імперія стерла з лиця землі цілі народи. Острів Цусіма – це останній шматок суші, що відділяє материкову Японію від монгольського флоту на чолі з хитрим і безжальним генералом Хотун-ханом.

Перша хвиля монгольської навали залишила острів у вогні й руїнах. Воїн-самурай Дзин Сакай один із небагатьох зі свого клану, хто вижив вирішує вийти на стежку війни. Він робить усе можливе, щоб за будь-яку ціну захистити свій народ і прогнати ворогів із рідних земель. Для цього доведеться відійти від традицій, які сформували його як воїна, ступити на новий шлях Примари й виграти криваву війну за свободу Цусіми.

Дата релізу: 17 липня 2020 року

Попереднє замовлення гри:

• Стандартне видання: 1 899 гривень

• Цифрове розширене видання: 2 199 гривень

Бонуси за передзамовлення:

• Мінісаундтрек

• Динамічна тема зі Дзином для PS4

• Аватар із Дзином для PS4

  Marvel’s Iron Man VR 

Бойовик, розроблений для шолома віртуальної реальності PlayStation VR, в якому гравці ледь не буквально можуть відчути себе «у тілі» Броньованого Месника. Та ще й в оригінальній пригодницькій грі про Залізну Людину.

Сюжет: Тоні Старк уже кілька років перебуває у статусі всесвітньо відомого супергероя. Його атакує Привид – таємничий хакер, активіст і запеклий противник корпорацій, що взяв на озброєння старий арсенал «Старк Індастріз». Маючи намір знищити імперію Старка, Привид нападає на штаб-квартири корпорації у всьому світі.

Дата релізу: 3 липня 2020 року

Безкоштовна демоверсія

 Marvel’s Avengers 

Видавець Square Enix і розробники зі студій Crystal Dynamics та Eidos Montreal розробили для нових «Месників» ігрового персонажа – Камалу Хан або ж Міс Марвел. Вона поповнить компанію Залізної Людини, Тора, Чорної Вдови, Халка й Капітана Америки.

Сюжет: Святкування Дня Месників обертається катастрофою. Команду видатних супергероїв визнають винними в масових руйнуваннях і розформовують. У результаті, до влади приходить таємнича організація Advanced Idea Mechanics, яка налаштовує суспільство проти героїв із надзвичайними здібностями. Приголомшливу змову викриває Міс Марвел. Для того, щоб об’єднати героїв разом, їй доведеться навчитися застосовувати свою силу.

Дата релізу: 4 вересня 2020 року

Попереднє замовлення гри: 1 999 гривень

Бонуси за передзамовлення:

• Доступ до бетаверсії

• Набір костюмів «Класика Марвел»

• Іменна табличка

• «Жест Міс Марвел» для Міс Марвел

• Динамічна тема

 FIFA 21 

Футбольний симулятор FIFA 20 від EA Sports став одним із кращих в історії проєкту, проте це не заважає шанувальникам очікувати на цікаві оновлення.

Реліз для консолей наступного покоління FIFA 21 отримав ряд переваг: тактильний зворотний зв’язок під час використання безпровідного контролера DualSense для PlayStation 5. А ще: швидке завантаження стадіонів, відкладене освітлення, обробка – для створення більш реалістичної атмосфери – удосконалення зовнішності й рухів гравців, детально пропрацьовані умови погоди, об’ємний звук.

У грі будуть такі команди: Liverpool FC, Atlético Madrid, Manchester City, Real Madrid, Borussia Dortmund, Paris Saint Germain. А в режимі FUT доступні нові гравці: Gordon Banks, Phillip Lahm, Lucio, Arjen Robben, Edgar Davids, Ferenc Puskas.

Замовлення гри:

• Стандартне видання: 2 199 грн

• Видання Champions: 2 699 грн

• Видання Ultimate: 2 999 грн

Дата релізу: очікується в жовтні 2020 року. Слідкуйте за оновленнями на сайті та тренуйте навички голкіпера.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ