30 березня у Києві та Харкові стартує нова освітня IT-програма ucode. Це гейміфіковане навчання, що серед іншого охоплює мови програмування Java та С++. Навчання триватиме 16 місяців. 

Концепція навчання ucode полягає в реальних кейсах і проблемах, які студенти розвязуватимуть самостійно та в командах. Сам процес навчання гейміфікований та не передбачає участі викладачів – лише робота в команді (peer-to-peer learning).

Навчання складається з чотирьох етапів, на останньому з яких треба створити власний проєкт чи стартап. Автори курсу, UFuture та InSoft Partners, розробили програму на основі методології Challenge Based Learning. Її застосовують в Apple Developer Academy.

етапи навчання:

IT kick-off. Перший етап – інтенсив, на якому студенти дізнаються про концепції мов програмування та основи програмування С.
Старт: 30 березня
Тривалість: 33 дні 
Вартість: 6 200 гривень – Київ, 4 000 гривень – Харків

Мова програмування С. На другому етапі студенти зануряться в мову програмування С за допомогою марафону С, Libmx, Pathifinder, uls, ush, uchat.
Старт: травень 2020
Тривалість: 4,5 місяці 
Вартість: 11 000 гривень – Київ, 8 600 гривень – Харків

Занурення в C++, Web, Java та ioT. Крім занурення в C++ та Web на бонусних лекціях, студенти більше дізнаються про мови програмування.
Старт: вересень 2020
Тривалість: 5 місяців
Вартість: 13 500 гривень – Київ, 11 000 гривень – Харків

Big challenge. На останньому етапі студенти можуть реалізувати власний проєкт або запустити стартап.
Старт: лютий 2021
Тривалість: 5 місяців
Вартість: 12 250 гривень – Київ, 9 800 гривень – Харків

Крім основної програми, в ucode на студентів чекають лекції з маркетингу, продажів, історій успіху та факапів в IT. Проведуть їх представники ІТ-індустрії та міжнародні спікери.

ucode радять обирати тим, хто хоче спробувати себе в IT або змінити сферу діяльності, а також IT-фрілансерам і майбутнім стартаперам. 

«Окрім освоєння мов і методик програмування, випускники ucode отримають soft skills, навички ефективної роботи в команді завдяки peer-навчанню, продуктове та підприємницьке мислення. А ще почують виступи IT-спеціалістів провідних українських та закордонних компаній, отримають портфоліо з більш ніж 10 проєктів та гарантоване працевлаштування», – зазначає засновник InSoft Partners Віталій Горовий.

Після завершення програми в ucode обіцяють гарантоване працевлаштування та портфоліо, що міститиме 10 і більше проєктів. Зверніть увагу, що студентами ucode можуть стати люди від 17 років з рівнем англійської мови Intermediate та вище.

Курси проводитимуть у кампусах UNIT Factory в Києві за адресою вулиця Дорогожицька, 3 та в Харкові за адресою вулиця Академіка Павлова, 271.


UFuture холдингова компанія українського підприємця Василя Хмельницького, яка об’єднує бізнесові та соціальні проєкти. Компанія має активи у галузях нерухомості, інфраструктури, промисловості, поновної енергетики, фармацевтики та IT.

InSoft Partners нішева інвестиційна керівна компанія, яка фокусується на ІТ-бізнесі. InSoft Partners приєднується до операційної діяльності портфельних компаній, сприяючи їхньому активному зростанню (шляхом лідогенераціі, зміни бізнес-процесів тощо).


Матеріал підготовлено за підтримки Ucode