Харківська школа архітектури відкриває набір студентів у Києві на підготовчі курси – «Нульовий рік». Крім того, навчальний заклад відкриває свій філіал у Bursa Hotel на Подолі.

Концепція школи в тому, що будь-який проєкт має бути дотичним до реального контексту

«Нульовий рік» готує школярів старших класів, абітурієнтів, студентів або випускників інших ВНЗ до вступу на програму бакалаврату у ХША, ознайомлює з професією архітектора, допомагає визначитися з майбутньою спеціальністю. 

Курс почнеться 12 жовтня і триватиме два семестри по чотири місяці – до червня. Заняття проходитимуть у суботу та два вечори на тиждень у будні. Викладатимуть спеціалісти-практики з відповідних сфер, деякі з них – тьютори курсів із Харкова з міжнародним досвідом.  

Програма «Нульового року» ХША складається із семи блоків:

Урбанізм + Скетчинг
Соціологія + Графіка
Теорія архітектури + Креслення
Філософія + Фотографія

Архітектура + Макетування
Сучасне мистецтво + Бетон
Портфоліо + Виставка

Кожен блок має свого куратора. За словами представників школи, навчання у ХША відрізняється від класичної освіти в державних вишах фокусом не на минулому та традиціях, а на актуальних проблемах, ідеях і тенденціях, які постійно змінюються. Тому впродовж курсу студенти працюють із конкретними завданнями у міському просторі їм дають спеціальну територію у місті для дослідження.

Офіційне відкриття ХША у Києві відбудеться 5 жовтня о 18:00 у BURSA Hotel Kyiv. Засновник ХША Олег Дроздов, перша проректорка ХША Олександра Нарижна та кураторка «Нульового року» Анастасія Палій розкажуть про школу та представлять роботи випускників «Нульового року» 2018/19.

У Харкові програма підготовки працює вже два роки, там також навчають бакалаврів та магістрів архітектури.

Олег Дроздов, засновник ХША і керівник бюро «Дроздов та партнери», нагороджений премією Architect Of The Year на EEA Awards 2018: «Концепція школи в тому, що будь-який проєкт має бути дотичним до реального контексту. За ним завжди мають бути якісь конкретні стейкхолдери та/або клієнти. Ми завжди вводимо проблеми конкретного часу та місця у фундаменти освітньої програми. Бо так сьогодні працює архітектура – не в кабінеті, а в дуже реальному світі».

Вартість навчання 15 000 гривень за семестр (4 місяці).

Подати заявку на курс
Контакти: +38 066 0 700 555, [email protected]


Матеріал підготовлено за підтримки Харківської Школи Архітектури