The Village Україна разом з ІРІО розповідає про найпопулярніші книжки із серії «Видатні особистості» та анонсує вихід книг із серії «Видатні українці», які лише готують до друку.

Видавництво ІРІО спеціалізується на коучинговій та бізнес-літературі. За цей час вийшли друком майже 50 книг, які розійшлися в понад 100 000 примірниках.

«Ми хотіли мотивувати не лише дорослих, а й дітей. Але яким чином? Книжки на кшталт «Правила успіху» з дітьми не працюють – дітей треба надихати прикладами відомих персонажів. У 12 книжках серії «Видатні особистості» ми розповідаємо історії звичайних людей, які досягли небувалих успіхів. Говоримо простою, зрозумілою для дитини мовою, доповнюючи кожну історію яскравими ілюстраціями», – співзасновниця ІРІО Ольга Іванова.

Серія «Видатні особистості»

Стів Джобс

185 гривень

Підприємець і винахідник, більше відомий як «чувак, що придумав айфон». Саме завдяки йому наприкінці ХХ століття відбулася комп’ютерна революція. Ця книга – розповідь про тих, хто надихав Стіва Джобса, чим він цікавився та чому був «заклятим другом» творця Microsoft Білла Гейтса.

Альберт Ейнштейн

185 гривень

Один з найвідоміших фізиків XX століття, лауреат Нобелівської премії. Історія Альберта Ейнштейна розповідає, чому один із найрозумніших людей на землі так і не закінчив школу, за що його любили діти та що він цінував найбільше.

Маргарет Тетчер

185 гривень

71-ша прем’єр-міністерка Великої Британії, перша жінка на цій посаді в європейській державі. За сувору вдачу її прозвали «залізна леді». Шлях до своєї мрії Меггі почала ще в дитинстві: вона вже тоді знала, що хоче стати політиком і допомогти своїй країні стати великою державою.

Ілон Маск

185 гривень

Мільярдер і винахідник, чиє життя більше схоже на історію супергероя з голлівудського фільму. Народився в Південній Африці, його батьки розлучилися, коли він був ще малим. Історія розповідає про те, скільки книжок Ілон Маск може прочитати за день, за що однолітки не любили його в дитинстві та яким чином він заробив свої перші гроші, а згодом і мільйон.

Нікола Тесла

185 гривень

Флуоресцентне світло, електричний годинник, двигун на сонячній енергії, радіо, передбачення електрокарів, інтернету та мобільного зв’язку – свого часу відкриття Ніколи Тесли називали магією. Книжка розповідає історію людини, яка доводить: нестандартне мислення може дати поштовх до справді грандіозних відкриттів.

Коко Шанель

185 гривень

Книга про відому дизайнерку, революціонерку в світі моди, підприємицю. З цієї історії діти можуть дізнатися, чому Ґабрієль Бонер Шанель почали називати Коко, чому Коко обрала назву «Номер п’ять» для своїх перших парфумів та яка подія стала приводом для створення маленької чорної сукні.

Леонардо да Вінчі

185 гривень

Видатний італійський вчений, дослідник, винахідник, художник, архітектор, інженер та анатоміст. Книжка про Леонардо да Вінчі розповідає, як простому сільському хлопчикові вдалося в жорстоку епоху середньовіччя досягти успіху. А також показує, скільки нереалізованих ідей та винаходів Леонардо залишив світові.

Серія «Видатні українці»

Окремою серією в ІРІО також виходять книжки «Видатні українці», які розповідають дітям історії наших відомих співвітчизників. Розділи можна читати почергово, а потім обговорювати прочитане: для цього після кожного розділу знайдете різні запитання та вправи, які допоможуть запам’ятати найголовнішу інформацію.

Ігор Сікорський

185 гривень

Піонер авіабудівництва, який мав дивовижну життєву місію: поліпшувати життя людей за допомогою техніки. Він спромігся увійти до когорти засновників індустрії авіації. Уперше в небо Сікорський здійнявся у Києві, після чого встановив безліч світових рекордів. Його нагороджено 80 нагородами в галузі авіабудівництва.

Роксолана

185 гривень

Книга розповідає історію українки, яка стала полонянкою кримського хана, а потім – дружиною наймогутнішого султана Сулеймана Пишного та матір’ю його наступника Селіма ІІ. З книжки діти зможуть потрапити у чарівний світ Сходу, а також дізнатися, як Роксолана з доньки українського священика стала величною султаною.

Леонід Каденюк

185 гривень

Льотчик-випробувач, перший космонавт в історії країни. Все це про звичайного хлопчика з далекого села на Буковині. Найбільше він хотів потрапити на орбіту Землі, і для втілення своєї мрії йому довелося пройти непростий шлях завдовжки в 45 років.

Завдяки книзі можна дізнатися, який предмет у школі викликав у Леоніда особливий інтерес, що такого незвичайного український космонавт взяв із собою в космос і яке запитання поставив космонавту Папа Римський Іоанн Павло II.

Готується до друку

Кузьма Скрябін

Історію Кузьми для дітей розповіли журналісти Ігор Панасов та Марія Рубан. Ігор декілька разів спілкувався з Андрієм Кузьменком і в своїй книзі дає змогу зазирнути в дитинство Кузьми й подивитися на його життя зовсім під іншим кутом. Після написання тексту його читали мати та дружина Андрія, вони додали до рукопису деякі маловідомі факти. Книга «Кузьма Скрябін» вийде друком наступного року.

Валерій Лобановський

Лобановський був багаторічним наставником київського футбольного клубу «Динамо». Саме на чолі з Лобановським футболісти «Динамо» двічі вигравали Кубок володарів кубків – окрім киян, більше одного разу це вдавалося зробити лише командам «Мілан», «Челсі», «Андерлехт» та « Барселона». Книга «Валерій Лобановський» вийде у продаж вже у грудні цього року.

Матеріал підготовлено за підтримки
видавництва ІРІО