Початок літа – пора, коли можна поєднати корисний відпочинок з приємним навчанням. Наприклад, почитати книги з філософії, послухати лекції про мистецтво або навіть вирушити у навчальну подорож. Для цього The Village Україна разом з «Культурним Проектом» підібрали 9 варіантів подій та інтенсивів для  літньої відпустки.


Філософія


Літня школа. Цілісне мислення і сильні рішення

29 червня – 1 липня

до 15 червня – 5900 грн, після – 7400 грн

Як зрозуміти, звідки беруться рішення та чому ми думаємо те, що думаємо? Літня школа «Цілісне мислення» пропонує розібратись у джерелах наших суджень і висновків. Спробуємо зрозуміти, яких навичок вимагає від нас сучасний світ, як обійти маніпуляції, не загубитись у потоках інформації та не обмежуватися поверховим розумінням речей. Автор курсу – доктор філософських наук Андрій Бауймейстер – спільно зі слухачами шукатиме відповіді на питання: як сформувати цілісне мислення сучасної людини.

Курс. Теорія змов

1-20 червня

2500 грн

Конспірологія та кому вона потрібна? Максим Яковлєв розповість, де шукати ілюмінатів, хто такі масони та чи були американці на Місяці. Курс «Теорія змов» пропонує за 5 лекцій розібратись у світових змовах та навчитися самостійно аналізувати інформацію, яку звалює на нас ЗМІ та інтернет. На абонемент діє знижка до 20 травня.

Інтенсив. Анатомія мислення

2-3 червня

до 20 травня – 5 990 грн, після – 7990 грн

Новий для України формат – дводенний практичний інтенсив «Анатомія мислення». Усе, що ви хотіли знати про судження, логіку, емоції та їхній вплив на раціональні рішення. Експерти з філософії, політичних та нейронаук проведуть вас через лабіринти вашого мислення та на практиці покажуть, як не дати себе ошукати, вберегтись від маніпуляцій та будувати правильні судження. Інтенсив проводять Андрій Баумейстер, Максим Яковлєв та Олена Комар.


Мистецтво


Вікенд. Історія мистецтва

16-17 червня

до 5 червня – 4390 грн, після – 5890 грн

Насичений інтенсив, який представить історію мистецтва через жанри. Два дні, чотири експерти-мистецтвознавці та практичні заняття в музеях. Поговоримо про анімалістичний жанр, портрет, пейзаж, натюрморт, побутовий жанр і сюжетну картину.

Курс. Мистецтво крупним планом

27 червня – 29 серпня

до 6 червня – 3490 грн, після – 4490 грн

Курс пропонує альтернативний шлях ознайомлення з мистецтвом та культурою. Переконайтесь, що історія мистецтв – не хронологічна таблиця, а світ окремих яскравих явищ – творів, імен, подій в усій їхній повноті. Навчимося сприймати твори як цілі історії та сюжети.

Літня школа. Малювати як Ван Гог і Моне

4-8 липня

до 17 червня 4500 грн, після – 6000 грн

Щоб зрозуміти імпресіонізм, варто трохи побути художником. Практичний курс «Малювати як Ван Гог» пропонує відчути себе митцем і на практиці вивчити стилі й техніку геніїв. Одночасно малювати й опанувати історію мистецтв? Так! Щодня на слухачів чекатимуть кілька насичених воркшопів, доповнених місткою лекцією.

Лекція. Сучасна архітектура за 120 хвилин

23 червня

350 грн, у день події – 450 грн

Що таке сучасна архітектура та за якими канонами її оцінювати? Про естетику сучасних міст, експерименти та екологічні будівлі розповість Гліб Ушаков. За 120 хвилин заняття спробують розібратись у сучасних стилях та сформувати власне враження про модерні споруди.

Лекція. Історія українського мистецтва за 120 хвилин

9 червня о 12:00

400 грн, у день лекції – 450 грн

Що таке українське мистецтво та як воно розвивалось? Це можливість за 2 години отримати вичерпні знання про жанри, ідеї та художників. І знайти відповідь на питання: що ж саме робить українське мистецтво українським та де його місце на світовій арені. Лекторки – Ольга Балашова та Лідія Аполлонова.

Подорож музеями Німеччини

25 червня – 1 липня

до 31 травня – 100 євро знижка. Після – 670 євро

Це не просто навчальний курс, а авторська подорож до Німеччини в компанії людей, які люблять мистецтво. Колекції галерей Лейпциґа та Потсдама, шедеври Кранаха, архітектурні перлини Кведлінбурґа та Гослара – це буде мистецький інтенсив і тиждень вражень. Подорож супроводжуватиме мистецтвознавиця Наталія Романова.

Матеріал підготовлено за підтримки