The Village Україна розповідає про те, де навчатися цього літа. Зібрали 17 курсів за різними креативними напрямами: від маркетингу до фотографії.

  • Маркетинг

Marketing Full Course у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Це повний базовий курс з основ маркетингу для тих, хто хоче краще розуміти, як працює маркетинг, змiнити професiю або самостійно займатися маркетингом у своєму бізнесі. Курс побудовано з теоретичної та практичної частин, після завершення яких передбачена курсова робота.

Під час навчання студенти розберуть основні поняття: маркетинг, маркетингова система, споживач, потреби, попит, пропозиція, конкуренція, цінність товару, ринок. Навчаться робити SWOT-аналіз, аналіз споживача, конкурентів і конкурентних переваг. Також студенти вивчатимуть різновиди та завдання маркетинг-стратегій і дізнаються, як підготувати та захистити маркетинг-план: основні правила презентації та самопрезентації.


Коли: із 13 липня

Заняття: вівторок/четвер 19:00–22:00

Тривалість: два місяці

Вартість – 13 000 гривень одним платежем або 7000 гривень двома платежами


Google Analytics Intensive у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Інтенсив для тих, хто хоче навчитися налаштовувати аналітику на сайт, ставити цілі, завдання, отримувати дані про дії користувачів на сайті, конверсії й ефективність реклами.

«Під час навчання ви познайомитеся з можливостями Google Analytics, дізнаєтеся, навіщо потрібен цей інструмент. Визначите важливі для вас показники роботи сайту й навчитеся відстежувати їх за допомогою звітів. Зрозумієте, як зробити досвід користувачів вашого сайту приємнішим. Навчитеся встановлювати Google Analytics вручну через FTP, GTM і за допомогою плагіну.

Дізнаєтеся, що таке UTM-розмітка та як із її допомогою налагодити трафік.

Розберетеся з основними звітами для аналізу відвідувачів і рекламних кампаній».


Коли: 22, 24 червня

Заняття: 19:00–21:30

Вартість – 800 гривень


Public Relations Full Course у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Базовий курс для тих, хто хоче спробувати себе в новій професії. Він допоможе розібратися з основними вміннями, які потрібні в роботі PR-менеджера, та ознайомить із різними сферами, де працює піар. Курс поділений на три блоки: навички, сфери та дискусії.

«Під час навчання студенти зрозуміють головні напрями піару та навчаться складати стратегію комунікацій для бренда, працювати з контактами ЗМІ та готувати пресрелізи. Навчаться працювати з піар-кампаніями: визначати цілі, проводити та рахувати KPI. Спробують розібратися із психологією в комунікаціях і як це використовувати у своїй роботі. Дізнаються, як знаходити спонсорів для свого бренда або публічної персони. Дізнаються про антикризові комунікації та соціальний піар. На практиці проведуть інтерв’ю з публічною персоною та підготують портфоліо для пошуку роботи в піарі».


Коли: із 21 червня

Заняття: понеділок, середа 19:00–22:00,

субота 11:00–14:00

Тривалість: три місяці

Вартість – 17 000 гривень одним платежем або 6500 гривень трьома платежами


Copywriting Intensive у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Інтенсив для тих, хто хоче розібратися з основами роботи копірайтера та прагне навчитися писати якісні тексти.

«Цей інтенсив для тих, хто має розібратися з основами роботи копірайтера, що потрібно знати про бренд і продукт, де компетенції копірайтера перетинаються з компетенціями маркетолога, як сформулювати тон голосу свого бренда, де шукати ідеї для текстів і чи є там місце для натхнення».


Коли: 22, 23, 24 червня

Заняття: 19:30–22:00

Вартість – 1000 гривень


Онлайн-курс PR особистого бренда від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче побудувати особистий бренд, просувати себе, свою компанію та послуги. Також курс підійде тим, хто хоче будувати особисті бренди для інших та отримати інструменти селф-піару.

Куратор курсу – директор агенції «Много Воды» Cаша Варениця, який займався піаром ONUKA, The Maneken, YUKO, O.Torvald. «Саша розповість, як збільшити медійну вагу та працювати з репутацією сьогодні. Ти проведеш аудит особистого бренда, підбереш канали комунікації та зрозумієш, які PR-інструменти допоможуть перетворити впізнаваність у продажу. За підсумком курсу розробиш особисту PR-стратегію на рік».


Коли: 21 червня –  29 липня

Заняття: понеділок, четвер о 19:30

Вартість – 8700 гривень


PR Basics у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс підходить піарникам-початківцям і спеціалістам, які мріють освоїти принципи роботи із західними медіа, колишнім журналістам, контент-райтерам, маркетологам і тим, хто хоче перейти в піар.

Кураторка курсу – Орися Хім’як, head of PR у Reface. На курсі студенти вивчатимуть основи PR і розглядатимуть результативні кейси, дізнаються про основні канали комунікації, навчаться генерувати інфоприводи. Також студенти дізнаються, як створювати піар-стратегію та писати якісні пресрелізи.

«Тут ви здобудете основи, після яких не буде соромно називати себе піарником і гордо зайдете у світ медіа із якісними публікаціями про свій бренд. Дізнаєтесь, як побудувати комунікацію з журналістами, щоб з’явитись у The Wall Street Journal і Forbes. Повірите, що потрапити на популярне ранкове шоу Америки зі своїм продуктом безкоштовно (!) – реально».


Коли: із 24 червня

Заняття: вівторок, четвер о 19:30

щосуботи об 11:00

Тривалість: два місяці

Вартість – 15 000 гривень


Дистанційний курс Social Media Marketing у KAMA

Для кого буде корисно?

Курс підійде тим, хто хоче поринути в Social Media Marketing і діджитал, а також ознайомитися з усіма складовими та процесами, які лежать в основі SMM.

«У межах курсу слухачі навчаться розробляти стратегію просування та розвитку бренда в соціальних мережах із використанням найбільш ефективних інструментів. Курс практичний – за час навчання студенти опрацюють кілька завдань від клієнтів».

На початку курсу студенти ознайомляться з можливостями брендів у соціальних мережах, за тим вивчатимуть стратегію, копірайтинг, учитимуться працювати з контентом, репутацією, таргетингом і створювати креатив у SMM.

У серпні, в межах «Літньої школи» КАМА проведе серію інтенсивних курсів та одноденних воркшопів в офлайн-форматі. Анонс «Літньої школи» та перелік програм з’явиться на сайті після 20 червня.


Коли: із 24 червня

Тривалість: 8–10 тижнів

Заняття: 2–3 рази на тиждень

Вартість – 16 000 – 18 000 гривень


  • Дизайн

Дистанційний курс Graphic Design Basic у KAMA

Для кого буде корисно?

Курс підійде студентам, які тільки починають учитися дизайну та хочуть отримати навички роботи у графічних редакторах.

«Заняття будуть ділитися на практичні й теоретичні. У невеликих блоках теорії студенти познайомляться з побудовою системи візуальної мови, роботою зі шрифтами й основами додрукарської підготовки.

Практика передбачає навчання роботи у графічних редакторах Adobe Photoshop та Adobe Illustrator».


Коли: із 23 червня

Заняття: 2–3 рази на тиждень

Тривалість: 8 тижнів

Вартість – 14 000 гривень одним платежем або 8000 гривень двома платежами


Дистанційний курс Brand Identity в KAMA

Для кого буде корисно?

Курс підійде дизайнерам-початківцям, які хочуть опанувати прикладні вміння й отримати інструмент для розвитку та заробітку.

На курсі студенти вчитимуться створювати айдентики (фірмові стилі, дизайн-системи, ідентичності) для брендів. Дізнаються, з чого складається сучасна айдентика, навчаться визначати завдання, які вона має вирішувати, й опанують інструменти для створення айдентик, які працюють, у різних сферах.


Коли: із 13 липня

Заняття: два-три рази на тиждень

Тривалість: 18–12 тижнів

Вартість: 16 000 –18 000 гривень


Graphic Design Beginning у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс для дизайнерів-новачків і тих, хто хоче опанувати нову для себе професію дизайнера.

На курсі студенти навчатимуться растрової графіки в Adobe Photoshop, ознайомляться із програмою Adobe Illustrator, вивчатимуть основи типографіки, навчаться створювати логотип, працювати з кольором і створювати фірмовий стиль.


Коли: із 6 липня

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: три місяці

Вартість: 12 000 гривень одним платежем або 4000 гривень трьома платежами


Онлайн-курс Illustration від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для ілюстраторів-практиків і дизайнерів, які готові до експериментів і творчих викликів. Куратор курсу – графічний дизайнер та ілюстратор Антон Або, який упродовж дев'яти років працював артдиректором київського бренда Syndicate.

На курсі студенти вивчатимуть візуальне мислення в ілюстрації, навчатимуться малювання скетчів персонажів, робитимуть колажі-ілюстрації та створюватимуть роботи для реальних клієнтів.


Коли: 19 липня – 23 серпня

Заняття: понеділок, середа

Вартість – 11 600 гривень


Онлайн-курс «Дизайн кафе, барів і ресторанів» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс підійде для студентів профільних ВНЗ, які вже знають теорію та хочуть отримати актуальні навички в дизайні кафе, барів і ресторанів, а також спеціалістам-початківцям і дизайнерам-практикам інтер’єру.

Кураторка курсу – Йова Ягер, головна дизайнерка та засновниця студії дизайну Yova Yager Hospitality Design. «На курсі ми зрозуміємо, як створювати й утілювати дизайн-проєкти громадських просторів – кафе, барів, ресторанів. Разом із Йовою розберемо весь робочий процес: від знайомства із замовником до створення креслень і здачі об’єкта».

Студенти навчаться вести перемовини із замовником, складати комерційні пропозиції та затверджувати концепцію, а також створять дизайн-проєкти кафе, бару та ресторану.


Коли: 29 червня – 10 серпня

Заняття: вівторок, четвер

Вартість – 14 500 гривень


  • Арт

Онлайн-курс «Куратор сучасного мистецтва» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче стати куратором. Студенти курсу навчатимуться реалізовувати художні задуми й організовувати проєкти, дізнаються, як курувати музейні та приватні колекції, вивчатимуть історію виставок і навчатимуться доносити ідеї з допомогою кураторських стратегій.


Коли: 1 липня – 16 серпня

Заняття: понеділок, четвер

Вартість – 8700 гривень


Онлайн-курс Contemporary Art від Skvot

Для кого буде корисно?

Це курс для тих, хто хоче розібратися, як влаштована система мистецтва. Кураторки курсу – співзасновниці галереї The Naked Room Марія Ланько та Єлизавета Герман. На курсі студенти детально вивчатимуть типи виставок, дізнаються, як створюється виставка: від ідеї до фінансових звітів, навчатимуться правильно комунікувати через портфоліо, авторський стейтмент та експозицію.


Коли: 27 липня – 7 вересня

Заняття: вівторок, четвер

Вартість – 9500 гривень


  • Музика

Онлайн-курс «Основи музичного продакшну» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче створювати свої треки. На курсі студенти навчаються створювати й міксувати музику, опановують базові принципи побудови аранжування, роботи з елементами саунд-дизайну та зведення треків. Під час навчання студенти створюють власний трек та отримують детальний фідбек від куратора курсу.


Коли: 29 липня – 30 серпня

Заняття: понеділок, четвер

Вартість – 7300 гривень


  • Фотографія

Photoshop Course у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче навчитися користуватися основними інструментами графічного редактора. Курс розповість про принципи роботи із Photoshop: від налаштування програми до створення колажів та інтеграції об’єктів у сюжет.

«На курсі ви дізнаєтеся можливості RAW-файлів: що можна робити з растровими зображеннями. Навчитеся розбиратися в налаштуваннях Photoshop та інструментах програми, впевнено працювати з шарами та масками, робити фотографію красивішою за допомогою різних колірних рішень, готувати макети для друку та публікації в інтернеті з різною метою, об’єднувати кілька зображень в одне, оформлювати афіші, банери».


Коли: із 27 липня

Заняття: вівторок-четвер (денна група - 13:00–16:00; 19:00–22:00 (вечірня група)

Тривалість: 8 занять

Вартість – 5000 гривень


Курс «Предметна фотографія» у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс підійде фотографам, які хочуть почати працювати у сфері предметної фотографії, а також представникам суміжних професій, яким необхідна предметна фотографія для роботи: сет-дизайнерам, артдиректорам, ретушерам.

«На курсі ви розберетеся в особливостях предметної фотографії, дізнаєтеся багато про її тенденції та підходи. Навчитеся формувати концепцію комерційної предметної зйомки, презентувати та продавати свої ідеї замовнику. Освоїте принципи роботи зі світлом, композицією, кольором, формою та фактурою у предметній фотографії. Дізнаєтеся, як організовувати знімальний процес і працювати в команді. Вивчите основи натюрморту і класичної фуд-фотографії. Зрозумієте, як робити швидку ретуш і корекцію, а ще відбирати власні фотографії».


Коли: із 17 липня

Заняття: вівторок, четвер, субота

Тривалість: два місяці

Вартість – 16 000 гривень одним платежем або 8400 двома платежами


Курс Fashion photography у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс підійде фотографам-початківцям, які хочуть працювати в напрямі фешн-фотографії та потребують відповідних знань, і практикам, які бажають розширити навички й систематизувати досвід. А також тим, хто працює у фешн-індустрії або лише планує працювати, й хоче краще зрозуміти її особливості.

Куратор курсу – фотограф Вова Клєвєр. На курсі студенти ознайомляться із фешн-індустрією, навчаться працювати з постійними джерелами світла, роботи з імпульсом і вміння розрізняти схеми світла на референсах. Також студенти дізнаються, як знімати тести, лукбуки, компейни й інші формати.


Коли: з 5 липня

Заняття: понеділок, середа, четвер

Тривалість: два місяці

Вартість – 22 000 гривень одним платежем або 11 555 двома платежами