Україна на карантині, але це не привід повністю випадати з життя. Ми вже розповіли про сервіси для ефективної віддаленої роботи, а цього разу збираємо онлайн-курси, які стали безкоштовними під час карантину. І нагадуємо про платформи, де можна завжди вчитися онлайн.

Brand Father

Де дивитися: Fedoriv Vlog

Курс про розвиток і ведення бренду від засновника Fedoriv Agency Андрія Федоріва тепер у вільному доступі. Раніше прослухати Brand Father можна було лише на офлайн-подіях або купити онлайн за 200 доларів. Під час карантину курс викладатимуть на YouTube по одній серії в будні о 17:00.

«На хвилі глобальної кризи, коли країна закрита на карантин і всі змушені сидіти по домівках, складно зберігати рішучість духу і мотивацію до звершень. Саме час зарядитися енергією успішного підприємця і почати продумувати план дій на цей рік», – йдеться в описі курсу на YouTube.

Курс буде корисним для підприємців, маркетологів, стартаперів і студентів.

«Просування і заробіток на YouTube»

Де дивитися: Shatyrko

Засновник агенції з просування в YouTube Андрій Шатирко виклав у вільний доступ свій курс за 580 доларів.

«Два дні тому я подумав, що хочу зробити щось корисне для українців у цей не найпростіший момент. Мої друзі та партнери підтримали мене й додали свої платні модулі про створення онлайн-школи, просування в Tik Tok, Instagram, Telegram, про персональний бренд, самодисципліну, блогерство у доступ», – написав Андрій Шатирко на своїй Facebook-сторінці.

У курсі 34 уроки, 31 запрошений спікер і 41 година контенту.

Supernatural

Де дивитися: Openmind Academy

Курс про вино від шеф-сомельє goodwine Романа Ремеєва під час карантину можна пройти безкоштовно. Він допоможе краще розібратися у вині, зокрема дізнатися все про органічні, біодинамічні та натуральні вина. А в додаткових матеріалах замість списку літератури можна знайти список позицій, які рекомендують скуштувати.

Coursera

Де дивитися: Coursera

Платформа онлайн-освіти Coursera надала безкоштовний доступ до 3 800 онлайн-курсів зі 400 спеціалізацій, щоб студенти могли навчатися, попри поширення коронавірусу. Щоб отримати вільний доступ до курсів, потрібно подати заявку та вказати свій університет. Студенти зможуть зареєструватися на курси до 31 липня та матимуть до них доступ до 30 вересня 2020 року.

Навіть якщо ви вже не студент, ви все одно можете безкоштовно записатися на курси на Coursera від навчальних закладів і компаній з усього світу, серед яких, наприклад, Стенфордський і Єльський університети та Google.

Happy Week

Де дивитися: Happy Week

Проєкт Upgrade влаштовує тиждень щастя з Аллою Клименко. З 16 по 20 березня о 19:00 тренерка зі щастя проводитиме ефіри, телемости та інтерв’ю з експертами у сфері щастя, стосунків і комунікацій. Взяти участь можна безкоштовно, зареєструвавшись на сайті проєкту.

«Наша команда хоче підтримати, надихнути, допомогти перемкнутися на іншу хвилю і стати щасливішими кожній людині, якій це зараз необхідно. Ми не заперечуємо реальність, ми змінюємо своє ставлення до неї і з легкістю приймаємо», – пишуть організатори.

Серед запрошених експертів Тал Бен-Шахар, автор гарвардського курсу «Психологія та лідерство», Джессіка О’Райллі, PhD у сфері сексуального здоров’я, Лєра Бородіна, засновниця Oh My Look!, Олександр Коляда, генетик і популяризатор науки.

Де ще можна вчитися безкоштовно

Prometheus українська платформа курсів з підприємництва, англійської мови, комунікацій, дизайн-мислення, економіки, громадянської освіти, здорового харчування, екології, підготовки до ЗНО та ще багато іншого. 18 березня на Prometheus стартує курс про коронавірусну інфекцію.

edX – величезна бібліотека онлайн-курсів з топових університетів світу для будь-яких спеціальностей: програмування, бізнес, дизайн, медицина та багато іншого.

Google Digital Workshop безкоштовні курси з цифрового маркетингу, реклами та онлайн-безпеки.

EdEra – ці курси будуть корисні для вчителів, учнів, які готуються до ЗНО, та всіх, хто хоче детальніше розібратися в базових дисциплінах, таких як енергетика, біологія, охорона здоров’я.

 ILearn – курси, вебінари й тести для підготовки до ЗНО.

Be Smart – ще одна платформа для підготовки до ЗНО онлайн.

Khan Academy – безкоштовні курси для школярів.

SkillShare – онлайн-платформа практичних курсів пропонує два місяці безкоштовної преміум-передплати та доступ до всіх курсів з фотографії, UI/UX-дизайну, вебдизайну, ілюстрації, музики, кіно.

Якщо ви не впевнені, який курс обрати, можна скористатися агрегатором Class Central, де доступні курси з більшості відкритих онлайн-платформ. Тут можна побачити рейтинг курсу та прочитати відгуки інших студентів.

Обкладинка: Ouch.pics