Аудіоподкасти – це зручний спосіб слухати цікаві лекції, дискусії та радіоефіри у будь-який час. Вмикайте перед роботою, зберігайте на телефон і прослуховуйте офлайн у метро. The Village Україна публікує добірку українських подкастів, які допоможуть підтягнути знання про музику, політику та мистецькі течії.

1. «Акустика тіней»

Якщо ви давно хотіли дізнатися більше про життя Ернеста Гемінґвея або зрозуміти творчість Чарльза Буковскі – тоді цей подкаст для вас. Проект створила журналістка та письменниця Іванка Шкромида. Вона просто та доступно розповідає про біографію письменників та різні мистецькі течії: від бітників до метафізики абсурду.

Лінк


2. btw. Ніла Тарасова

У цьому подкасті музикант, діджей та колекціонер вінілу Ніл Тарасов розповідає про нові релізи, інді-музику, техно, електро та джаз, головні музичні події Києва та України. Проект допоможе залишатися у тренді музичних течій та не пропускати цікаві концерти. Крім того, подкаст не планує йти на літні канікули.

ЛІНК


3.  «Цивілізація» на Radio Aristocrats

Зустріч Трампа з Кім Чен Ином, повернення Росії у «Велику вісімку» та криза біженців у Європі. Якщо ви цікавитеся актуальними політичними та економічними питаннями, вам сподобається авторський подкаст журналіста Івана Яковини. Випуски виходять щосереди на каналі Radio Aristocrats. Крім того, на каналі «Аристократів» є багато інших тематичних випусків.

ЛІНК


4. Jazz Train From Ukraine

Інтелектуальний подкаст про джаз із ведучим Олексієм Коганом. Олексій розповідає про музикантів та фестивалі, час від часу включає музику. «Джазовий поїзд з України» – це спільний проект Old Fashion Radio та «Громадського». Нові випуски виходять щопонеділка. А подкасти у вільному доступі завжди можна знайти на OFR.fm.

ЛІНК


5. Подкасти від «Громадського радіо»

Про політику, суспільство та культуру – усі передачі незалежного радіо можна слухати у форматі подкастів на SoundCloud.

ЛІНК


6. Подкасти «Українського незалежного радіо»

Радіо української діаспори у Чикаго. Тут обговорюють останні новини міжнародної політики та економіки, є цікаві інтерв’ю з бізнесменами, громадськими активістами та політиками.

ЛІНК

7. Подкасти Urban Space Radio

Urban Space Radio – це проект, який реалізується на базі громадського закладу Urban Space 100 в Івано-Франківську. Розповідають про якісну українську музику, створюють тематичні проекти про мистецтво, архітектуру та життя в місті. Серед ведучих та авторів – письменник Юрко Іздрик, продюсер гурту «Перкалаба» Олег «Мох» Гнатів та інші.

ЛІНК


8. Подкасти від 20ft.Radio

Проект 20ft.Radio – це незалежне онлайн-радіо про сучасну електронну музику, засноване у 2016 році. Радіостанція базується у вантажному контейнері в дворі стрічкоткацької фабрики на Подолі. З подкастів 20ft.Radio ви дізнаєтеся про найновіші треки локальних та світових артистів електро-сцени, знайдете цікаві мікстейпи техно, дарк-джазу, синті-попу та навіть інді.

ЛІНК