The Village Україна збирає в одну підбірку цікаві YouTube-канали, які допоможуть вирішити побутові проблеми та полегшать життя

The Q

Відеоуроки, з якими можна швидко зробити цікаві речі з будь-яких підручних матеріалів. Наприклад, як змайструвати лабіринт для хом’яка із картонної коробки або шапку для пиття коли.

 Лінк

Як із картону зробити замок

HouseholdHacker

Цей канал допоможе створити зручні речі із матеріалів, які точно є у вас вдома, і розв’язати щоденні проблеми – від кухонних хитрощів до методу позбутися мурах у будинку.

 Лінк

Як хакнути зарядний пристрій

Woodworking For Mere Mortals

Якщо ви завжди хотіли створити щось із дерева, але не наважувалися – як зрозуміло з назви, обробка дерева може підкоритися і звичайним смертним. Відео на каналі Стіва Ремсі присвячені тому, щоб зробити деревообробку легкою, веселою і доступною. Оновлюють канал щоп’ятниці.

 Лінк

Поради для роботи з деревом

I Like To Make Stuff

Багато навчальних проектів із деревообробки, металообробки, електроніки, 3D-друку та багато чого іншого. Ці відео вчать, надихають і дають можливість робити для свого дому власноруч те, що хочеться.

 Лінк

Меблі власноруч

Home & Garden for Mere Mortals

Цей канал озброїть вас знаннями та впевненістю, щоб взяти на себе ремонт і садівництво. Тут знайдете багато веселих і творчих ідей.

 Лінк

Чи варто підрізати рослини?

Izzy Swan

На каналі є все, що стосується роботи з деревом, та багато корисних ідей для дому.

 Лінк

Токарний верстат для новачків

99% DIY

Канал присвячений різним саморобкам, а також цікавим експериментам: як зробити вентилятор, що робити зі старими лампочками тощо. Для любителів майструвати з підручних і доступних матеріалів своїми руками.

 Лінк

Як зробити безколекторний електродвигун своїми руками?

Robeson Design

Ребекка Роубсон пропонує аудиторії свого каналу практичні поради та ідеї для інтер’єру, щоб допомогти зробити дім зручним і затишним.

 Лінк

Перепланувати цілий дім

House Improvements

Канал охоплює спектр DIY-проектів про сантехніку, електрику та деревообробку. Відео варіюються за складністю – від простих завдань для початківців до більш складних проектів. Пояснюють усе зрозуміло та легко.

 Лінк

Як власноруч побудувати сарай

Sparky Channel

На Sparky Channel увагу закцентовано на електромонтажних проектах DIY для будинку. Перш ніж телефонувати електрику, варто проглянути ці відео – виконати роботу можливо власноруч.

 Лінк

Як власноруч змінювати фільтри у принтері

Matthias Wandel

Цей канал допоможе із обробкою дерева: як самостійно зробити стіл, шухлядки, гойдалку чи навіть дерев’яну іграшку для дитини.

 Лінк

Дерево і машини для його обробки

Jimmy DiResta

Зробити гітару чи меч власними руками? Маючи понад 40-річний досвід роботи з інструментами, Джиммі Ді Реста робить дуже цікаві речі власноруч.

 Лінк

Майстер-клас від Джиммі Ді Реста

Home Made Modern

Цей канал стане в пригоді, якщо шукаєте натхнення для модернізації дому. Розважально-освітня програма Home Made Modern змінює погляд на сучасний дизайн.

 Лінк

Як власноруч зробити підвісну лампу

DIY Creators

Хочете новий обідній стіл чи дерев’яне ліжко? Ще один чудовий канал DIY, з яким можна навчитися створювати якісні меблі для вашого дому.

 Лінк

Меблі власноруч

Modern Builds

Дизайнер і будівельник Майкл Монтґомері навчає новачків і надихає фахівців на розробку та створення сучасних і функціональних речей для дому.

 Лінк

Верстак за менш ніж 100 доларів

Make Something

Не важливо, ви новачок чи профі у деревообробці – на каналі є відео для будь-якого рівня умінь і навичок.

 Лінк

Як зробити власноруч дерев'яну коробку

Jon Peters Art & Home

Щотижня на каналі з’являються нові відео, що надихають на створення нових речей для вдосконалення вашого дому.

 Лінк

Елементи декору власноруч

Steel Wood

Як старий непотрібний мотлох перетворюється на оригінальні предмети інтер’єру, декору, подарунки, прикраси та інші потрібні речі. Відео пропонують творчі ідеї, які кожен зможе обіграти на свій смак.

 Лінк

Блокнот «сталкера» своїми руками

I Build It

Цікавитеся обробкою дерева, але не знаєте, з чого почати? Тоді цей канал ідеально підходить. Обравши правильні інструменти та влаштувавши робоче місце, можна почати власноруч створювати якісні речі з дерева.

 Лінк

Робота з деревом

Руки из плеч

Багато корисної інформації про те, як відремонтувати, розібрати (потім спробувати зібрати), пофарбувати, склеїти, зав’язати, відпиляти, зрізати, підвісити, відкрити –  загалом про все, що можна зробити, маючи руки.

 Лінк

Круті саморобки. Корисні прилади

Лайфхаки


MrGear

Що робити, якщо загубили ключі від квартири? Як цікаво використати сірники? Відповіді на ці запитання можна отримати на каналі.

 Лінк

Ніж проти коли

GopherVid

Тут ви знайдете багато відео на різну тематику. Саморобки, лайфхаки, перевірки відео на фейковість. Інформація у відео подається максимально просто.

 Лінк

8 лайфхаків із фастфудом

3,5-Minute Crafts

Прості й дешеві ідеї для побуту, домашнього декору і техніки.

 Лінк

21 простий лайфхак на кожен день

American Hacker

Більшість відео на каналі присвячені цікавим лайфхакам, які стосуються електроніки та можуть бути корисними для вашого дому. Як власноруч зробити будильник чи Wi-Fi-роутер, як дати друге життя батарейкам – дізнайтеся від American Hacker.

 Лінк

Зробити життя простішим

North Survival

Канал із лайфхаками для подорожей: як вижити в лісі, розвести багаття, приготувати їжу просто неба і не заблукати в горах – усе це знайдете тут.

 Лінк

Вижити за допомогою вогню

Обкладинка: Todd Quackenbush / Unsplash