The Village Україна продовжує підбивати підсумки року. Цього разу пригадуємо головні матеріали про здоров’я, які вийшли 2018-го.

7 міфів про вакцинацію, які давно спростували

Ні, вакцини не послаблюють імунітет і не призводять до аутизму. А ризик ускладнень після хвороби набагато вищий, ніж ризик появи побічних реакцій після щеплення.

Разом із лікаркою розвінчуємо найпопулярніші міфи про вакцинацію та розповідаємо, чому не варто ігнорувати жодне із щеплень.

Читати

Міфи про антибіотики, або Чому ми все робимо неправильно

Антибіотики поступово втрачають ефективність через самолікування та неправильний їх прийом. Може настати такий період, що людей просто нічим буде лікувати, бо всі ці бактерії стануть дуже стійкими до наявних антибіотиків.

Призначати антибіотики може лише лікар і за аналізом крові. Лікарі пояснюють, чому не варто вірити в міфи про антибіотики, розповідають про побічні ефекти і як правильно відновлюватись після курсу лікування.

Читати

Чи зробить вас здоровішими відмова від глютену і лактози

Лактозна непереносимість – не настільки масштабне явище, наскільки воно стало «модним». А глютен для здорової людини може бути ворогом, як і будь-які інші продукти, якщо їх вживати дуже часто.

The Village Україна з’ясовує разом із нутриціологинею, чи справді відмова від глютену зробить нас здоровішими і стрункішими.

Читати

Чому у вас немає шлаків і як правильно очистити організм

Редакція з’ясовує, що таке шлаки, як насправді варто очищати тіло і чи може нашкодити детокс на соках і голодування.

Експертка Дарія Озерна пояснює, як працює людський організм і чому не варто «вестись» на модні способи детоксу. А блогерка Ірина Христевич випробувала деякі з них на собі й ділиться досвідом.

Читати

Припиніть у це вірити: найпоширеніші міфи про застуду

Як шкодять противірусні препарати і чому не можна підвищити імунітет пігулками – розвінчуємо найпоширеніші міфи про застуду разом з експертками.

Пояснюємо, як насправді пов’язана погана погода та вірусні захворювання і чи може переохолодження стати причиною застуди. А ще розповідаємо, як правильно лікувати ГРВІ та відрізнити їх від грипу.

Читати

«Тебе це (не) може вбити»: що треба знати про вакцину проти грипу

Найдієвішим способом уникнути грипу та ускладнень від нього є щеплення. Воно абсолютно безпечне, а побічні ефекти в таких вакцин мінімальні.

Редакція розпитала в імунологів про принцип дії вакцини, наскільки вона ефективна та чому її потрібно робити щороку.

Читати

Як самостійно перевіритися на рак молочної залози

Як часто потрібно обстежуватися на рак грудей та чи можна самостійно оглянути груди на наявність пухлин? The Village Україна шукає відповіді на ці запитання разом із онкохірургом.

Читати

Як обрати сімейного лікаря

Медична реформа дає змогу обрати сімейного лікаря, терапевта чи педіатра самостійно, не прив’язуючись до місця реєстрації.

Ми вже розповідали про те, як підписати декларацію з лікарем. Тепер The Village Україна дізнається у Міністерства охорони здоров’я, що треба знати, перед тим як обрати сімейного лікаря та підписати з ним декларацію. Обрати його ще можна (і потрібно) у будь-якій із державних поліклінік.

Читати

Обкладинка: Rebecca Hendin