Редакція The Village Україна зібрала кілька варіантів курсів надання першої допомоги. У добірці є офлайн та онлайн курси – вони не будуть зайвими й через загрозу війни, і через постійні затримки з викликом швидкої допомоги.

«Українська служба порятунку»

На курсі можна буде отримати навички базової підтримки життя: перекладання постраждалого в стабільне положення, надання допомоги за утоплення, безпечне застосування автоматичного зовнішнього дефібрилятора тощо. Окрім того, навчать алгоритму розпізнання та першої допомоги під час інфаркту й інсульту, а також надавати допомоги в разі травм.

Під час проведення тренінгу демонструють навчальні фільми, лекції, застосовують сучасні манекени й інше навчальне обладнання.

Тривалість курсу: 2 дні

Вартість – 1600 гривень

«Центр спеціальної підготовки»

«Центр спеціальної підготовки» – це компанія, яка проводить курси, лекції, семінари та майстер-класи з надання першої невідкладної допомоги та відпрацювання спеціальних навичок із порятунку життя в умовах надзвичайних станів.

Тривалість курсу: 2 дні

Адреса: вулиця Костянтинівська, 73

Вартість – 1300 гривень

«Школа першої допомоги Червоного Хреста»

Базовий курс швидкої допомоги – незалежно від віку, досвіду й освіти. Теоретичний курс поєднали з практичними відпрацюваннями на спеціальних манекенах. За підсумками навчання видають сертифікат, що діє в 192 країнах світу.

Адреса: вулиця Пушкінська, 30

Вартість: тренінги проводять групами, безплатно – для волонтерів, платно – для бізнесів. Вторговані кошти за навчання Червоний Хрест використовує для проведення навчань навичок першої допомоги цивільного населення, яке мешкає біля лінії розмежування на сході країни.

«Курс першої медичної допомоги онлайн»

«Курс ПМД онлайн» – це ініціатива організації «Пласт». Курс складається з трьох частин. Основи першої допомоги (ОПД) – перша медична допомога за найбільш поширених станів, що викликають різного ступеня важкості загрози здоров’ю та життю постраждалого. В окрему частину виділили першу медичну допомогу під час зупинки серця та дихання. Третя частина додаткова – дії в екстремальних ситуаціях. Ці дії не є власне першою медичною допомогою, але саме ці ситуації, за невмілого поводженні в них, призводять до станів, які й потребують надалі надання ПМД.

Усі процедури та методи показані на курсі відповідають вимогам пластових вмілостей із ПМД першої та другої проби, протоколам МОЗ України з порядку надання домедичної допомоги особам за невідкладних станів.

Після завершення видають сертифікат, який діє протягом двох років.