Письменники Ніл Ґейман («Американські боги», «Зоряний пил»), Марґарет Етвуд («Заповіти») й історик Ювал Ной Харарі («Sapiens: Людина розумна. Коротка історія людства») виступлять на BookForum у Львові.

Дискусію про воєнні злочини й памʼять очолять Філіп Сендс, Джонатан Літтель, Станіслав Асєєв, а про імперіалізм й ідентичність – Пітер Померанцев і лауреат Нобелівської премії з літератури у 2021 році Абдулразак Гурна.

Крім того, на фестивалі виступлять нейрохірург і письменник Генрі Марш, філософ Володимир Єрмоленко, письменник Олександр Михед й інші. Повна програма фестивалю тут.

«За допомогою Hay Festival програма Lviv BookForum може охопити мільйони людей у ​​всьому світі. І це стосується кожного, де б ви не були. Приєднуйтеся, слухайте й учіться», – зазначив Ніл Ґейман.

Усього запланували 20 подій, у яких візьмуть участь понад 40 авторів з України, США, Великої Британії, Сирії, Португалії. Основні теми цьогорічного фестивалю – жінки і війна, гроші і культура, пропаганда, воєнні злочини і памʼять.

29-й BookForum проходитиме з 6 по 9 жовтня 2022 року у Львові.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Офлайн-частину зможе відвідати лише сотня запрошених гостей, а онлайн-подію транслюватимуть за підтримки британського Hay Festival. Організатори зазначають, що це дозволить світовій спільноті долучитися до події.


В Україні заборонили ввезення й поширення всієї видавничої продукції з Росії, а з бібліотек почали вилучати російську пропагандистську літературу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі