У 50-х українських школах від початку навчального 2022 року запустять пілотний проєкт із викладання інформатики В новому форматі. Ще через рік його мають поширити на всі навчальні заклади. Деталями проєкту поділився з виданням Dev.ua голова Директорату цифрової трансформації Дмитро Завгородній.

За його словами, під час пілотного проєкту учні використовуватимуть «багато» електронних освітніх ресурсів. Зокрема, американську платформу Code.org, щодо якої вже домовилися про переклад частини вмісту українською мовою.

Курси й матеріали платформи будуть використовувати в навчанні від першого до восьмого класу. На Code.org є інтерактивні інструменти, наприклад: аналоги мови програмування для дітей і завдання для створення UI/UX-застосунків тощо.

Також в українських школах планують впровадити європейські стандарти викладання цифрової грамотності: учням розповідатимуть про електронну демократію, електронне громадянство, навчатимуть медіаграмотності.

Під час тестового періоду до навчальної програми вноситимуть зміни з огляду на зворотний зв’язок від викладачів і школярів.

Участь у пілоті беруть школи по всій Україні. Загалом заявки подали близько 400 шкіл, однак лише частина з них потрапила до вибірки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2022 році в більш ніж 50 українських університетах мав з’явитися курс із підприємництва у сфері IT. Його мали пропонувати студентам усіх спеціальностей на другому-третьому році навчання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі