Київська школа економіки відкрила нову магістерську програму з дослідження пам’яті й конфліктів – Memory and Conflict Studies. У межах програми вивчатимуть основи публічної історії, політику пам’яті, комеморативні практики (ушанування пам’яті про трагічні події минулого), а також вплив медіа на формування наративів про минуле і сучасне.

Обов’язковими предметами на програмі будуть соціально-історична антропологія, вивчення травм, історична політика, управління конфліктами, публічна історія. Серед факультативних предметів – медіа й публічна пам’ять, історичний сторителінг, історія в популярній культурі, соціальні медіа, аналіз текстів, візуальні комунікації, дослідження деколонізації в теорії й на практиці.

Програма триватиме два роки, викладання буде англійською мовою й із фокусом на англомовні наукові джерела. Навчання буде поєднане з реальним науковим дослідженням, яке проводитимуть фахівці з університетів Британії, ЄС і США у партнерстві з KSE.

Іноземні партнери читатимуть курси, проводитимуть майстер-класи й працюватимуть зі студентами над проєктами.

Отримані знання й практика дозволять працювати в медіа, культурних проєктах, меморіалах і музеях, відзначають у KSE.

Деталі вступу можна знайти за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київська школа економіки запускає літню школу з міського плануванняНавчання триватиме 1–12 серпня. У програмі – онлайн-лекції від європейских викладачів, а також практичні офлайн-заняття в Бородянці й Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі