Міжнародна організація The Mozart Group і комунікаційна агенція Provid створили онлайн-бібліотеку знань для військових українською мовою. Також випустили мобільний застосунок для Android з онлайн-доступом до матеріалів.

На платформі зібрана корисна інформація з різних тем: від тактики ведення бою до інструкцій з використання зброї й вибухівки та надання медичної допомоги.

Наприклад, на порталі є інструкції про те, як користуватися NLAW, Panzerfaust і Stinger, також зібрані посібники з оборони міста й бойових позицій, наступальних повітряних операцій, атаки укріплених позицій. Є інструкції про створення й утилізацію вибухівки, курси з надання медичної допомоги.

Матеріали для бібліотеки розробляли військові експерти з різних країн, які воювали, зокрема, в Іраку, Афганістані та Сирії.

Експерти команди The Mozart Group спільно з українськими військовими відібрали матеріали для бібліотеки з огляду на їхню актуальність і відповідність сучасним тактикам ведення боїв.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укроборонпром» і Prom запустили онлайн-магазин, у якому можна купити бронежилети, каски й інші воєнні товари невеликими партіями. Усі товари проходять балістичну перевірку на міцність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі