В Україні запустили платформу «Ментори в тилу»  це майданчик, на якому за донат на ЗСУ можна отримати консультацію від спеціалістів низки компаній, як-от Google, Facebook, Amazon, Дія, Vimeo, AJAX та інших.

У ролі менторів на платформі вже працюють більше 100 людей, є фахівці не тільки з України, а й із США, Великої Британії, Сінгапуру та деяких країн ЄС. Вони надають професійні консультації, а отримані кошти перераховують до фондів підтримки ЗСУ.

Головна ідея платформи  допомагати спеціалістам швидко отримати необхідні досвід і знання. Менторські сесії відбуваються у зручний для обох сторін час і не потребують постійної залученості, як «класичне» навчання, пишуть організатори.

Наразі на платформі є 6 напрямів:

  1. HR (рекрутинг)
  2. Маркетинг, PR, реклама
  3. Менеджмент
  4. IT-розробка
  5. Дизайн, графіка
  6. Стартапи

Кожен із напрямів має певний набір фільтрів і ключових навичок для пошуку ментора з потрібним досвідом. Профіль ментора детально заповнений, має відеопривітання, а також календар з актуальними годинами для сесій із ним.

Користувач під час купівлі сесії з ментором обирає, в який із фондів хоче перерахувати кошти, а платформа їх розподіляє. Наразі майданчик працює з фондами Валерія Залужного, Сергія Притули, KOLO та «Повернись живим». Водночас для донату можна обрати будь-який інший фонд.

Зустрічі із менторами відбуваються в Google Meet.

Платформа планує додавати нові напрями, як-от агрономія, будівництво, медицина.

Стати ментором може будь-хто охочий із досвідом. Головна умова  пройти перевірку та відбір адміністраторами платформи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт «Ментори в тилу»  один із проєктів команди, яка створила платформи «Робота в тилу» та «Виробники в тилу» (хаб перевірених українських виробників військового спорядження).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі