Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило використання вакцин Pfizer та Moderna для дітей до 5 років, повідомляє Associated Press.

Тепер Центр США з контролю та профілактики захворювань (CDC) має дати рекомендації щодо того, як саме використовувати вакцини.

Водночас група експертів FDA рекомендувала препарати Moderna та Pfizer проти COVID-19 для дітей від шести місяців, пише The New York Times. Для немовлят дозволили дві дози Moderna по 25 мкг кожна (чверть дорослої дози) з інтервалом 1 місяць. Щодо Pfizer, для створення імунітету вакцину радять вводити трьома дозами: перші дві – з інтервалом у 3 тижні, а третю – за два місяці після цього. Доза Pfizer для немовлят складатиме 10 мкг, тобто одну десяту дози для дорослих.

Крім того, FDA схвалило вакцину Moderna для дітей шкільного віку та підлітків. Натомість CDC має розглянути це рішення на наступному тижні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалило екстрене використання вакцини Pfizer для дітей від 5 до 11 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі