Національне мультипредметне тестування (НМТ), яке цьогоріч замінить ЗНО, відбуватиметься в три сесії. Графік проведення оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти.

План проведення тестування

  • основна сесія: 18 липня – 10 серпня
  • додаткова сесія: 16 – 20 серпня
  • спеціальна сесія: 12 – 16 вересня

Основна сесія

Переважна більшість абітурієнтів, які зареєструвалися для участі в ЗНО, братимуть участь в основній сесії НМТ.

Спершу потрібно підтвердити свою присутність на іспиті: це можна зробити в особистому кабінеті на сторінці учасника ЗНО з 20 травня по 7 червня. Із 21 червня до 7 липня випускники мають обрати населений пункт, де вони складатимуть НМТ.

Абітурієнти, які у визначений період не підтвердять своєї участі в НМТ, не зможуть скласти тестування.

Результати основної сесії з'являться на сторінках учасників до 12 липня.

додаткова та спеціальна сесії

Ті, хто не матимуть змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної.

Заяву на участь у додатковій сесії потрібно подати в період із 1 по 10 серпня (попередньо сформувавши реєстраційну картку із 10 по 20 червня), у спеціальній – із 1 по 7 вересня.

Результати додаткової сесії тестування будуть відомі до 21 серпня, спеціальної – до 19 вересня.

Якщо вступник планує проходити НМТ, але вчасно не створив реєстраційну картку, він може зробити це з 10 до 20 червня. Із 8 по 12 липня на своїй інформаційній сторінці потрібно обов’язково підтвердити бажання проходити НМТ. Тоді абітурієнта запросять для участі в додатковій сесії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національний мультипредметний тест замінить Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні в 2022 році через війну. Він буде складатися з трьох частин: завдання з української мови, математики та історії України. На проходження тестування даватимуть 120 хвилин.

Український центр оцінювання якості освіти показав, який вигляд матиме іспит. Серед запропонованих 20 завдань до кожного предмету є тести та пошук відповідності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі