Компанія Google представила додаток, який за допомогою штучного інтелекту розпізнаватиме захворювання шкіри, волосся та нігтів. Його планують запустити до кінця 2021 року.

За даними Google, щороку сервіс фіксує майже 10 мільярдів пошукових запитів, пов’язаних із проблемами шкіри, нігтів і волосся. Але, на думку компанії, для того, щоб пояснити, що відбувається зі шкірою, недостатньо текстового опису.

Для діагностики стану шкіри, нігтів або волосся необхідно буде зробити їхні фото з різних боків і відповісти на запитання про тип шкіри, як давно виникла проблема та детально вказати симптоми. На основі цих даних штучний інтелект може розпізнати 288 станів шкіри, нігтів і волосся.

Як працюватиме додаток

У застосунку відображатиметься інформація від дерматологів, відповіді на поширені запитання, а також подібні зображення з мережі.

Проте в компанії наголошують, що інструмент не призначений для діагностики та заміни медичної консультації. Розробники мають на меті надання доступу до достовірної інформації, на основі якої користувач зможе вирішити, що робити далі.


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: скриншоти з відео Google