Spotify запустив сервіс 2020 Wrapped – огляд улюблених треків, виконавців, жанрів і подкастів, який створюється персонально для кожного користувача.

Сервіс надає доступ до мобільної версії для тих, хто передплатив Spotify, і безкоштовний Wrapped із вебверсії для решти користувачів. У вебверсії – найпопулярніші виконавці, три найкращі подкасти та рекомендації.


Опитування дозволяють користувачам вгадувати, який із треків вони найчастіше слухали за рік. Можна спробувати вгадати свої улюблені пісні, артистів, жанри й навіть пісні десятиліття перед тим, як сервіс покаже персоналізований топ.


Stories у Spotify поки в тестовому режимі випробовують інфлюенсери та музиканти, повідомляє TechCrunch. Для решти юзерів доступна лише Story of Your 2020, де відображається подорож улюбленої пісні року користувача від першого її запуску й до 100-го.

Підписники Spotify Premium отримали доступ до значків-бейджів, залежно від їхньої активності: Tastemaker, Pioneer, Collector.


Spotify також надає доступ до трьох персоналізованих плейлистів. Наприклад, «Пропущені хіти» – плейлист із популярними піснями 2020 року, які користувач не слухав, але, на думку Spotify, йому сподобаються.

Для подкастерів створили Wrapped-мікросайт з інформацією про те, як саме слухачі взаємодіяли з їхнім контентом (сервіс подкастів Spotify в Україні станом на 2020 офіційно не працює, доступ до функціоналу діє лише в разі підключення через VPN – ред.).

 Сервіс Spotify офіційно запустився в Україні в липні 2020 року. Перший місяць користування сервісу безкоштовний, далі можна обирати план оплати: індивідуальний, студентський, duo для пар або family для кількох користувачів (до шести).

Графіка: Spotify