Активоване вугілля не допомагає від похмілля. Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

«Ідея, що вугілля може зв’язуватися з алкоголем та перешкодити його потраплянню в кров – може виглядати логічно. Але жодних наукових доказів, щодо такого ефекту не існує», – розповіла Супрун.

Уляна Супрун посилається на дані наукового дослідження, яке вказує на відсутність будь-якого ефекту від активованого вугілля.

«Учасники дослідження двічі вживали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 24 таблетки (понад 2 блістера) активованого вугілля. Цікаво, що після вживання активованого вугілля, концентрація алкоголю в крові залишилась така сама, як і без нього», – додала Супрун.

 дієві способи, які можуть допомогти подолати похмілля:

 Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації та потенційно зменшити кількість випитого алкоголю.

 Не пийте алкоголь на голодний шлунок. Вуглеводна їжа може допомогти зменшити інтоксикацію організму. І справляється з цим краще, ніж білкова їжа.

 Намагайтесь не змішувати алкоголь з газованими напоями. Алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна й швидше сп’яніти. Краще поєднайте алкоголь з фруктовими соками чи водою.

Обкладинка: Honza Groh (Jagro)/Wikimedia