Нова комунальна школа поблизу станції метро «Харківська» на 1,5 тисячі учнів розпочне роботу у вересні. Про це повідомляє КМДА.

Школа побудована та оснащена відповідно до принципів Нового освітнього простору, розповідає заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп.

Серед її особливостей – наявність спортзалів, бібліотеки, а в перспективі – басейну. Встановлять у будівлі й сенсорні екрани діагоналлю 72 дюйми для відеоуроків.

Окрім того, школу зроблять енергонезалежною – будівля оснащена системою ґрунтових теплонасосів. «Будівля функціонує за системою «розумний дім». Енерговитрати 4-поверхового об’єкта значні, але енергоефективність закладу – класу А, встановлене тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення», – каже Непоп.

Своєю чергою, у початковій школі відмовилися від стандартного розташування парт. «Діти будуть сидіти за мобільними столиками на колесах. Парти в рядочок – у минулому. Тепер простір формується залежно від того, чи діти працюють у групах, чи спільно всім класом», – розповідає заступник голови КМДА.

Також будівлю пристосували до потреб маломобільних відвідувачів. «Встановлені ліфти і пандуси, є окремі заїзди для людей з інвалідністю, а проїзди навколо будівлі матимуть понижене бортове огородження на перетині з тротуарами для можливості проїзду візків», – додають у міській адміністрації.

 Нова школа на Осокорках – проект, який реалізує Мінрегіон спільно з Міносвіти та міською владою у межах реформи освіти.

 За інформацією КМДА, за останні три роки кількість школярів у Києві зросла на 9% – на 22,3 тисячі дітей, у 2016-2017 навчальному році становила 276,8 тисячі учнів.