У Національному медичному університеті імені О. Богомольця сповістили про припинення страйку, який тривав 2 дні.

У відеозверненні страйк-комітету пояснили, що 27 лютого Верховна Рада задовольнила їхні вимоги: народні депутати звернулися до уряду та прем’єра з проханням визначити дату проведення ліцензійного іспиту «Крок-1», перевірити законність фінансової діяльності Центру тестування МОЗ, а також скасувати наказ відомства про відсторонення ректора та перевірку вишу.

Раніше відсторонена ректорка Катерина Амосова закликала припинити страйк.


 20 лютого Міністерство охорони здоров’я відсторонило від виконання обов’язків ректорку Національного медичного університету імені О. Богомольця Катерину Амосову через зрив іспиту зі стоматології.

 26 лютого в університеті оголосили безстроковий страйк через «незаконне втручання керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність ВНЗ». Після оголошення страйку на двері адміністративного корпусу медуніверситету, на бульварі Шевченка, повісили ланцюг.

 Голова комісії профкому університету Олександр Соколенко закликав студентів ігнорувати оголошення про страйк і йти на пари. Деякі студенти у коментарях до оголошення про страйк писали, що «хочуть продовжити навчання, а не страйкувати».