Ректорка Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Катерина Амосова, яку відсторонили від виконання обов’язків, записала відеозвернення із закликом припинити страйк у ВНЗ. Відеозапис опубліковано на сайті вишу.

Вищий законодавчий орган держави вчора підтримав вимогу страйкового комітету нашого університету. Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я підтримав звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому йдеться про вимоги, що змусили університетську спільноту страйкувати. Зокрема, прохання визначити дату проведення ліцензійного іспиту «Крок-1», а також перевірити законність фінансової діяльності Центру тестування МОЗ та скасувати в цілому наказ МОЗ про відсторонення ректора та перевірку ВНЗ.

Катерина Амосова, ректорка НМУ ім. О. О. Богомольця

Амосова на відео закликала припинити страйк і поновити навчальний процес.

Ректорка Катерина Амосова закликала припинити страйк

 20 лютого Міністерство охорони здоров’я відсторонило від виконання обов’язків ректорку Національного медичного університету імені О. Богомольця Катерину Амосову через зрив іспиту зі стоматології.

26 лютого в університеті оголосили безстроковий страйк через «незаконне втручання керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність ВНЗ». Після оголошення страйку на двері адміністративного корпусу медуніверситету, на бульварі Шевченка, повісили ланцюг.

Голова комісії профкому університету Олександр Соколенко закликав студентів ігнорувати оголошення про страйк і йти на пари.

Деякі студенти у коментарях до оголошення про страйк писали, що «хочуть продовжити навчання, а не страйкувати».