Ініціативу «Благодійний кекс» організовують Крістіна Скрипка та Яна Жадан із гастроспільноти Foodies, маркетинг-директорка goodwine Марія Олійник і шеф-кухар Міралі Ділбазі. Мета – подарувати кекси на свята самотнім людям. Для цього сім шеф-кухарів київських ресторанів поділилися власними рецептами й запропонували всім охочим приготувати їх на благодійні потреби.

На Різдво 2020 року гастроспільнота Foodies разом із шеф-кухарем Міралі Ділбазі ініціювали «Благодійний Полуденок» для тисячі літніх киян.

«Торік ми створили великий благодійний обід. До втілення Святкової трапези в життя приєдналися 50 шеф-кухарів з усієї України, понад 80 локальних бізнесів і 150 волонтерів», – розповідають Foodies.

В умовах пандемії святковий обід 2021 року вирішили організувати в іншому форматі. Разом із партнерами, рекламним продакшном Family Production і благодійним фондом «Старенькі», київські шеф-кухарі поділяться власними рецептами кексів у серії відео. У такий спосіб можна буде спекти кекси вдома й передати їх на благодійність, пояснюють організатори.

Яна Жадан

Крістіна Скрипка


Перший «Полуденок» і досі залишається одним із найчуттєвіших моментів цього року. Так, зараз нам стало складніше бути поруч, але робити добро можна й на відстані. Щоби наші дії були відчутними, потрібен час і бажання всіх вас, киян, які пам’ятають про тих, кому потрібна допомога.

Наша місія – заохотити киян об’єднатися (хоч і на відстані) та проявити турботу про самотніх літніх людей цього міста, приготувавши та доставивши домашні кекси до столів, що завдяки нашій із вами увазі стануть святковими. Передусім ми хочемо допомогти людям поважного віку, які з різних причин опинилися у складних життєвих обставинах.

Цьогоріч до ініціативи приєдналися сім шеф-кухарів: Міралі Ділбазі, Олександр Катаєв (Milk Bar), Ілля Сьомін (Tin Tin Foodspot), Володимир Ярославський (Lucky), Ольга Ридвановська («ЖЗЛ», Eastman), Юрій Нікітюк (Wine Love) та Анастасія Фесун («Редкая птица»).

Міралі Ділбазі


Найкращий подарунок – це те, що ти зробив своїми руками. Цьогоріч ми не можемо зібрати людей на «Полуденок», але вирішили заохотити людей власноруч допомогти іншим. Я підготував досить простий рецепт кексу, який нагадує мені про дитинство і свята, його можна приготувати вдома й надіслати тим, хто цього потребує.

Як взяти участь в ініціативі?

  1. Обрати рецепт одного з шеф-кухарів на сайті .
  2. Зареєструватися у формі на сайті, обрати опцію для доставки.
  3. З вами сконтактує волонтер та уточнить інформацію.
  4. Приготувати кекс за рецептом удома.
  5. Доставити подарунки. Є три варіанти: віднести за найближчою адресою по сусідству, надіслати через доставку БФ «Старенькі» чи передати організаторам, які доставлять кекс.

Відео: Family Production

Режисерка: Анастасія Буковська

Оператор: Антон Фурса

Продюсер: Максим Усик

Помічник режисера: Алоха Кулешова

Монтаж: Олександр Легостаев, Олександр Чорний

Продакшy-менеджер: Віктор Помін

Діджитал-оператор: Євгеній Мантулін

Звукорежисер: Дмитро Шейко

Плейбек: Олексій Гоняйло

Камера 1: Павло Чуй

Камера 2: Володимир Пашковський

Фокус-пулер: Владислав Салов

Гафер: Олександр Петренко

Мейкап: Марія Ластовецька


Фото: Ганна Брудна, Марія Кислова

Графіка: Looch Studio