Квас дуже актуальний влітку. Розповідаємо, як приготувати квас і з чим краще його пити.

Павло Колесник

шеф-повар


На основі квасу готували окрошку, тому вона була такою кислою. Тепер можна регулювати кислотність додаванням лимонної кислоти. Крім того, у квас можна додавати горіхи, родзинки чи хліб. У ньому можна томити м’ясо, виходить дуже смачно. Взагалі справжньою основою для окрошки є білий квас, приготований з житнього борошна чи неферментованого солоду. Інколи роблять білий квас разом з гречаним борошном, він теж дуже смачний.

З камбалою на грилі чи з варениками із вишнями холодний квас втамовує спрагу. Його можна випити навіть під час ланчу чи якщо ви за кермом, хоча в ньому є невеликий градус.

Рецепт квасу на 3,7 л

Інгредієнти:

Вода – 4 л

Квасне сусло – 200 г

Родзинки – 20-25 г

Цукор-пісок – 480 г

Живі дріжджі – 25 г


Спосіб приготування:

Закип’ятіть воду та дайте їй охолонути до 30-40 градусів. Розведіть сусло з цукром, додайте дріжджі та родзинки, гарно перемішайте, закрийте плівкою та залиште у теплому місці на 8-14 годин. Процідіть та перелийте.

ТЕКСТ: Лєна Кончаловська