Сервіс доставки їжі Uber Eats почав роботу у центральній частині Києва 6 лютого. Ще одна служба доставки Glovo працює в місті з кінця 2018 року. The Village Україна з’ясовує, чому великі міжнародні сервіси почали заходити на український ринок і як ними користуватися.

Uber Eats – це підрозділ компанії Uber. На відміну від Uber, він відповідає не за організацію таксі для приватних водіїв, а за доставку їжі. Uber Eats працює в екосистемі компанії, тобто для використання сервісу потрібен обліковий запис Uber. Та замовлення оформлюють через окремий додаток Uber Eats для мобільних платформ iOS та Android.

Як замовити їжу в Uber Eats?

 Встановіть додаток Uber, зареєструйтеся чи авторизуйтеся в додатку.

 Встановіть додаток Uber Eats, зайдіть у свій обліковий запис Uber.

 Виберіть адресу доставки.

 Оберіть заклад, з якого хочете оформити доставку.

 Оформіть замовлення. За потреби можна вказати побажання до замовлення.

 Відстежуйте статус замовлення на мапі за прикладом подачі машини та маршруту в Uber.

 За 10-15 хвилин до доставки додаток попередить, що кур'єр незабаром прибуде на місце.

Наразі Uber Eats працює в обмеженому режимі: для доставки доступний обмежений перелік закладів, доставити замовлення можна лише у межах Шевченківського, Подільського, Печерського і Солом’янського районів.

Для більшості закладів орієнтовний час доставки поки від 20 до 50 хвилин. Редакція The Village Україна для тестування системи зробила замовлення у закладу Mimosa Brooklyn Pizza на Бессарабці, на Контрактову площу його доставили у межах години.

Зокрема, наразі для доставки доступні заклади:

До 28 лютого в Uber Eats діє пропозиція безкоштовної доставки. Скористатися нею можна за допомогою промокоду HELLOKYIV. 


Діана Столярова

маркетинг-директорка («Пиріжкова «Тітка Клара», MIRA Cafe)

Ми впевнені, що наші гості заслуговують тільки на якісний сервіс, і питання доставки дуже важливе. Тому ми підійшли до вибору партнера з максимальною відповідальністю. «Пиріжкова «Тітка Клара» та MIRA Cafe вирішили обрати партнером Uber Eats, тому що це світовий лідер з доставки з улюблених закладів.

Основна з цінностей нашої компанії – швидкість. Саме цей параметр буде задоволено за допомогою доставки Uber, бо доставка здійснюється у радіусі двох кілометрів від закладу протягом 30 хвилин. Наголошу, що ми не працюємо з іншими сервісами і несемо відповідальність тільки за замовлення, які здійснюють наші гості за допомогою Uber Eats, бо впевнені в тому, що його буде доставлено вчасно та якісно.

Щоб ухвалити рішення про вибір сервісу, ми провели аналітику якості виконання замовлень конкурентів Uber Eats на ринку, а також кілька презентаційних зустрічей. Після узгодження ми намітили план онбордингу та введення нової digital-системи у наші заклади, заточені під офлайн-замовлення. Провели збори з менеджерами точок, синхронізували системи оплати й з допомогою наших партнерів провели навчання персоналу на місцях – аби вони могли якнайшвидше реагувати та отримувати замовлення наших гостей, забезпечувати ту саму якість, до котрої звикли наші гості.

Поки можливості й покриття Uber на тестовий період поширюється тільки на центральні райони, та впевнена, що система покаже себе якнайкраще і згодом нас очікує покриття по всьому Києву. Усі «Пиріжкові» входять у базове покриття. На жаль, поки MIRA Cafe на Оболоні не залучена до сервісу Uber Eats.


Ян Монастирський

засновник моноформату хот-догів Bistro Bistro

Нарешті на ринку з’явилися дві хороші служби доставки. Раніше не було жодної нормальної – щоб це були не замовлення по телефону, щоб мали службу підтримки. Думаю, всі місцеві служби доставки скоро закриються. Певна річ, якщо це не власні сервіси окремих закладів.

Чому ми обрали як партнера для здійснення доставки Uber Eats? Тому що це хороший сервіс і загальносвітовий бренд. Нові можливості доставки – додаткові продажі, а це добре для ресторанів.


Євген Гусовський

ресторатор («Ресторани Гусовських»)

Звісно, доставка їжі – це великий глобальний тренд, який уже впливає на роботу закладів і за кордоном, і в Україні. Утім для «Ресторанів Гусовських» це поки не в пріоритеті. На мою думку, не всі види їжі підходять для доставки. Наприклад, сторонні сервіси вже давно привозять піцу з наших закладів. Але для нас у питанні доставки надзвичайно важливо знайти партнера, який міг би гарантувати, що до споживача продукт доїде, так би мовити, у мінімально пошкодженому стані.

Ми не фокусуємося на доставці як на ключовому джерелі доходу, але розглядаємо можливість співпраці з відповідними сервісами. Щоправда, вже тепер можемо сказати: ми хотіли б працювати на максимально вигідних для нашої їжі умовах. Можливо, будемо розділяти меню на позиції, які можна доставляти і які доставляти неправильно. Тобто в кожного з наших ресторанів, найімовірніше, буде різний підхід. До того ж і в майбутніх закладах доставка, цілком можливо, відіграватиме дуже важливу роль.


Маша Якуш

ресторанний консультант («Ресторанські»)

Темп життя людини суттєво пришвидшився за останні роки. Людям усе складніше знаходити час на приготування їжі або повноцінний візит до кафе чи ресторану. Це й зумовлює популярність сервісів доставки їжі.

Середній час трапези в таких успішних країнах, як США, Канада, Швеція чи Нідерланди, – 1 година та 1 хвилина. Погодьтесь, за цей час складно прийти до ресторану, зробити замовлення, дочекатися на нього, пообідати й попросити рахунок.

Окрім того, доставка їжі – досить проста й рентабельна модель бізнесу. В Україні тренд на доставку їжі також починає розвиватися, а рівень цього сервісу зростає. Звичайно, ми відстаємо від багатьох країн-гастротрендсетерів, але не варто забувати про те, скільки років ресторанна та гастрономічна культура існує в Європі і коли вона з’явилася в нас.

На мій погляд, це круто, що Uber Eats прийшли в Україну. По-перше, з’явиться конкуренція серед різних сервісів доставки їжі, адже нещодавно на ринку запрацював Glovo, а отже – буде розвиток бізнес-напрямку. По-друге, споживач матиме вибір.

Головне, аби надання послуг було на належному рівні. Оскільки транспортна компанія Uber в Україні та Uber, наприклад, у Європі сильно відрізняються: у нас якість автомобілів і послуг явно страждає.


 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Обкладинка: Uber Eats