У рубриці «Літня кухня» The Village Україна робить огляди літніх майданчиків та терас міста. Запитуємо про інтер’єр, розповідаємо про кухню та радимо, які три страви варто спробувати насамперед.

Ресторан

Buddha-Bar Kyiv

Київ, вулиця Хрещатик, 14

Години роботи

пн-чт: 12:00-2:00
пт-сб: 12:00-4:00
нд: 14:00-2:00

Середній чек

550 гривень

Buddha-Bar – лаунж-ресторан з паназійською кухнею і представник родини 18 закладів у світових столицях. Ресторан має три рівні та займає площу 1400 квадратних метрів. Цього року київський Buddha-Bar святкує 10-й день народження.

Інтер’єр

На першому рівні розташували зал ресторану, який може одночасно прийняти 150 осіб. Вище в лаунж-зоні Mezzanine розташована контактна барна стійка завдовжки 11 метрів. На третьому рівні – зал, звідки видно всі нижні яруси, і музична установка, за якою щодня грають діджеї.

Інтер’єр створюють деталі: дерев’яні панелі, старовинні вази, східні статуї, французькі золоті тканини, лаковане дерево. Згідно з концепцією, тут немає вікон і годинників. Це зробили для того, щоб гості могли максимально поринути в атмосферу відпочинку.

У центрі залу – 8-метрова статуя Будди, яку видно з будь-якого куточка закладу. Її виготовили в Таїланді за спеціальним замовленням. Для експорту в Україну оформлювали релігійну ліцензію у головного ченця буддійської громади.

Тераса

Тераса розташована на Хрещатику, з краєвидом на готель «Дніпро» та вулицю. Майданчик відділили високими клумбами з ялівцем, затінок забезпечують навіси.

Одночасно на терасі можуть розмістити 28 гостей за столами на 4 особи. Ввечері тут запалюють лампи та виносять свічки. На терасі не чутно музики із закладу — це місце для живого спілкування. Тут можна палити.

Тераса працюватиме щонайменше до вересня, далі – залежить від погоди.

Розклад роботи тераси: будні з 12:00 до останнього гостя, вихідні з 13:00 до останнього гостя

Кухня

У меню індійські, китайські, японські й тайські страви, адаптовані до європейської кухні – тобто менш гострі. У всіх закладах світової мережі діє одне меню, але локальні шефи додають свої фірмові страви. У Києві це сезонні:

  • суп з качкою та локшиною удон;
  • фішкейк з чилійського сібаса на грилі;
  • телятина з броколі в соусі унагі;
  • мікс салатів зі свіжими овочами, спаржею та кунжутним соусом.

Сезонні в Buddha-bar також напої. На терасі радимо спробувати один з 5 лимонадів та авторські коктейлі за спеціальною ціною. Діє пропозиція ланч-меню: за 279 гривень можна обирати по одній страві з кожної категорії: стартери, супи, основні страви та напої.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Рол «Будда-бар»

355 гривень

Ця страва – візитна картка закладу. Лосось, тунець, мікс краба та філе лакедри загортають у свіжий огірок. Страву готують без рису. Подають із трьома соусами: соєвим, горіховим і томатним – шрірача (азійський аналог табаско).


Креветки в червоному карі

395 гривень

Суміш прянощів на основі куркуми – карі – один з головних інгредієнтів паназійської кухні. Червона приправа карі – найгостріша з усього сімейства. У Buddha-Bar Kyiv страви маркують за ступенем гостроти, ця позиція має два бали з трьох. Креветки подають із лимонним рисом, який готують на основі лемонграсу і кафрського лайма в овочевому бульйоні.


Тунець у кунжуті з салатом із фенхелю, апельсиновим філе і лаймовим соусом

360 грн

Тунець готують способом татакі, лише злегка обсмажуючи до утворення скоринки. Татакі – це японський метод приготування м’яса або риби, коли філе обпалюють на відкритому вогні, а потім поміщають у лід. Подають з ароматним соусом на основі лайма, фенхелем і філе апельсина.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ