У рубриці «Літня кухня» The Village Україна робить огляди літніх майданчиків та терас міста. Запитуємо про інтер’єр, розповідаємо про кухню та радимо, які три страви варто спробувати насамперед.

Ресторан

Alaska

Київ, вулиця Січових Стрільців, 20

Години роботи

нд-ср 12:00-0:00

чт-сб 12:00-4:00

Середній чек

1100 гривень

Ресторан Alaska вже рік працює на вулиці Січових Стрільців, 20. Основа меню – авторська європейська кухня з акцентом на морепродуктах північних морів.

В Alaska радять проводити час компаніями: великі столи, вечірки, бар з класичними та авторськими коктейлями.

Інтер’єр

Головний зал дворівневий: на першому поверсі розташували сцену та великий контактний бар, на другому – караоке. Інтер’єр закладу оформлений у стриманих пастельних тонах: світлі породи дерева, шкіряні крісла шоколадних відтінків, живі оливкові дерева – деяким з них по 60 років. Вітражні вікна заввишки по 4 метри наповнюють приміщення природним світлом.

Тераса

Літній майданчик розташували на підвищенні, з якого відкривається краєвид на вулицю Січових Стрільців. Столики відмежовані від шуму міста квітником та кронами дерев, які створюють природний затінок. Тут заборонено палити: для цього є окремий столик або можна скористатися кімнатою для куріння на першому поверсі.

Меблі виготовили зі світлого дерева, є місця зі стільцями та кілька великих м’яких диванів. Столи розраховані на 4 та 6 осіб, усього тераса вміщує 65 гостей. Увечері тут вмикають лампи з теплим світлом та запалюють гірлянди на деревах. Вікна із залу відчиняють навстіж, і на подвір’ї чутно музику зі сцени, вдень тут грає лаунж, увечері – танцювальна музика.

Тераса повністю відкрита: немає стін і навісу, тому вона працюватиме до перших холодів.

ЩОДЕННИЙ РОЗКЛАД РОБОТИ тераси – З 12:00 ДО 00:00

Кухня

Кухня закладу зробила акцент на морепродуктах: тут варто замовити цілого сібаса, спробувати великі запечені креветки Карабінерос. Гордість закладу – акваріум із живими королівськими крабами. Їжу подають невеликими порціями, тому що запрошують приходити компаніями та замовляти кілька невеликих закусок на стіл, щоб пробувати одне в одного.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Гаспачо з крабом

390 гривень

Це холодний томатний суп на основі томатного соку і бланшованих узбецьких помідорів з малиновим оцтом, табаско та цибулею шалот. Салат ромен, селеру та імбир нарізають соломкою і змішують з крабовим м’ясом. М’ясо краба заливають томатною основою, прикрашають базиліком, оливковою олією та чорною сіллю.


Восьминіг на грилі

440 гривень

Відварене щупальце восьминога обсмажують на вершковому маслі з додаванням часнику та розмарину, потім запікають під грилем саламандра. Подають із соусом «Шампань» і лаймом, посипають сіллю Maldon.


Салат зі свіжими артишоками, селерою та пармезаном

350 гривень

Свіжий артишок, корінь селери зачищують і нарізають слайсами, додають пармезан, листя м’яти, заправляють соусом (мірін, олії трюфельна та оливкова, трюфельна паста, лимонний фреш). Викладають на тарілку та подають із руколою.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ